Δύο νέοι που κάθονται στα γονατιστοί και ο ένας αγγίζει τον άλλον και γύρω τους υπάρχουν αστεράκια κίτρινα

Τα Views International είναι μια διεθνής ένωση που λειτουργεί ως δίκτυο οργανισμών σε 23 χώρες από το 2008. Είναι η συνέχεια των διεθνών δραστηριοτήτων και στόχων του Views International Βελγίου. Τα πρότζεκτ μας είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ως σκοπό να προωθήσουν την κινητικότητα και ανεξαρτησία των νέων ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Στόχοι

• Να διευκολυνθούν οι συναντήσεις μεταξύ των νέων ευρωπαίων ανθρώπων , οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν προβλήματα όρασης.
• Να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες των νέων αυτών ανθρώπων, ώστε να εν σωματοποιηθούνε στην κοινωνική, προσωπική, πολιτική και επαγγελματική τους ζωή όσο πιο αυτόνομοι γίνεται.
• Να αναπτύξουν οι νέοι το πνεύμα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Εθελοντισμός

Εάν είστε μαθητής, επαγγελματίας ή γονιός με πλήρη όραση ή με μερική όραση από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα θέλαμε την συμμετοχή σας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το σάιτ μας και να συμπληρώσετε την φόρμα του Views International εθελοντισμού για να κάνετε αίτηση για θέση. Οι ρόλοι ποικίλουν και μπορεί να είναι για την δικιά σας χώρα ή να ταξιδέψετε και στο εξωτερικό. Οι ρόλοι είναι για υποστήριξη αποκατάστασης, επαγγελματικές συμβουλές, οδηγός τυφλών, τεχνική υποστήριξη και πολλά περισσότερα.

Πρότζεκτ για Νέους του Views International

Ο σκοπός των πρότζεκ μας είναι να βελτιώσουν την κινητικότητα και ανεξαρτησία των ατόμων με προβλήματα όρασης και κάποια από τα πρότζεκτ περιορίζονται σε νέες ηλικίες ατόμων μεταξύ ηλικίας 18 έως 30 ετών.

• Υπάρχει πρότζεκτ οπού έχει δημιουργηθεί κάμπους για την συνάντηση των νέων ατόμων με προβλήματα όρασης, ώστε να μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους και να συναντηθούνε με άτομα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
• Υπάρχει πρότζεκτ για Ευρωπαϊκή εθελοντική βοήθεια.
• Υπάρχουν διεθνής και εθνικά πρότζεκτ για την πρωτοβουλία των νέων μεταξύ ηλικίας 15 έως 30 ετών, με ή χωρίς οδηγό.

Περιγραφή Πρότζεκτ

• Εφαρμοστικότητα επίσκεψης, όπου μπορούν να συναντηθούν συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, ώστε να προετοιμάσουν ένα νέο πρότζεκτ ή να βελτιώσουν την μεταξύ τους συνεργασία ή με νέους συνεργάτες.
• Η πρακτική δίπλα σε κάποιον επιτρέπει στον νέο εργαζόμενο να παρατηρήσει σε ένα εργατικό περιβάλλον χρήσιμες μεθόδους που θα μπορέσει να τις χρησιμοποίηση στο δικό του περιβάλλον όταν επιστρέψει.
• Η δημιουργία συνεταιρικής δραστηριότητας που επιτρέπει να βάλεις μαζί συνεργάτες που θέλουν να δουλέψουν μαζί.
• Η συνάντηση για αξιολόγηση επιτρέπει στους αντιπρόσωπους ενός πρότζεκτ να έχουν πρόσβαση στους στόχους που έχουν κατορθώσει και να δημιουργήσουν νέες τακτικές για το μέλλον.

Επικοινωνία

Ιστοσελίδα: Views International
Τηλέφωνο: +32 04 375 35 20
Διεύθυνση: 19 Quai Van Beneden B-4020 Liege, Belgium.

Το παρόν μετέφρασε και επιμελήθηκε εθελοντικά για την ιστοσελίδα μας η κα Αγγελική Τσιονάρα.

Διαβάστε επίσης:

Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τυφλών

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή