συνάντηση ομάδας GloVo.4all

Η Glovo είναι ένα πανελλαδικό δίκτυο υπερδραστήριων εθελοντών, με αξιόλογο εκπαιδευμένο έμψυχο
δυναμικό, έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη και να στηρίξει ποιοτικά και ανιδιοτελώς κάθε διοργάνωση που το χρειάζεται!

Εθελοντής όμως μπορεί να θέλει να γίνει ο καθένας.

Τι και αν είναι εξωτερικά διαφορετικός; Τι και αν τον χαρακτηρίζει μια εξωτερική ιδιαιτερότητα; Γιατί να μην είναι κάποιος άνθρωπος με κάποια αναπηρία ενεργός εθελοντής αφού «το λέει η καρδιά και η ψυχή του»;;; Πρακτικές απαντήσεις και διέξοδο στα όποια πρακτικά προβλήματα προσβασιμότητας επιχειρούν να δώσουν οι εθελοντές εμπνευστές της Glovo 4all, θέλοντας να παρέχουν  όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις πριν, κατά τη διάρκεια και στη λήξη κάθε event, ώστε οι ομάδες τους να στελεχώνονται και από ΑμεΑ!

Οι εμπνευστές της Glovo 4All δηλώνουν χαρακτηριστικά:

«Στην δίχρονη μας πορεία παρατηρήσαμε την απουσία εθελοντών με αναπηρία. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένας άνθρωπος με αναπηρία να νιώσει ασφάλεια και να προσφέρει άνετα τις εθελοντικές του υπηρεσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του εθελοντισμού. Έτσι προέκυψε ζήτημα για το ποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόσουμε ώστε να απευθυνόμαστε πραγματικά σε όλους.

Έτσι δημιουργήθηκε η GloVo.4all, μέσω της οποίας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σωστές συνθήκες για άτομα με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συμμετέχουν ως εθελοντές στα event μας. Γι’ αυτό τον λόγο ελέγχουμε και ενισχύουμε την προσβασιμότητα των χωρών, τα πόστα των εθελοντών και παρέχουμε όπου χρειάζεται συνοδεία και διερμηνεία.

Όραμα μας η δημιουργία και διαχείριση μιας κοινότητας που, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα ενθαρρύνει τη δράση εθελοντών με αναπηρία προωθώντας, έτσι, την ισότητα και την συνεργασία με τελικό στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και αποδοχή.

Ο βασικός μας στόχος είναι η ίδια ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν από τα οφέλη του εθελοντισμού.

Παράλληλα, ο έμμεσος στόχος μας, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους διοργανωτές σε θέματα προσβασιμότητας και να τους κάνουμε να υπολογίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία ως κοινό αλλά και ως συνεργάτες».

Το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη του ιδρύματος Αγγελοπούλου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κέρδισε την υποτροφία του προγράμματος Αγγελόπουλου – Clinton Global Initiative University, μέσω του οποίου βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες ιδέες φοιτητών παγκοσμίως, που συνδέουν την
επιχειρηματικότητα με την αλληλεγγύη.

Στην πρόσκληση της Glovo 4All ανταποκρίθηκε και ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, ο οποίος με ομιλία του συμμετείχε σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και γνωριμίας με την αναπηρία που διοργάνωσε η ομάδα για συντονιστές εθελοντών της Glovo την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Ο κ. Αυγουλάς μίλησε για την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης, έδειξε τεχνικές συνοδείας ενός τυφλού από βλέποντα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων με στόχο να σπάσει ο πάγος και να αναπτυχθεί μια σταθερή συνεργασία βλεπόντων και μη εθελοντών!

Το κάλεσμα της Glovo 4All στα ΑμεΑ

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα; Αν σ’ ενδιαφέρει να γίνεις εθελοντής σε κάποιο event χωρίς να έχεις άγχος για την προσβασιμότητα ενός χώρου, την επικοινωνία και την υποστήριξη που θα βρεις, μπες στην πλατφόρμα μας και κάνε εγγραφή. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου για να μας πεις τις ανησυχίες σου και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες σου καλύτερα.

Βοήθησε μας να σε στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τον απώτερο μας στόχο: να δημιουργήσουμε τόσο σωστές συνθήκες ώστε αυτά που ζητάμε τώρα να γίνουν σύντομα αυτονόητα για την δημιουργία ενός event.

Βοήθησέ μας, σε πέντε χρόνια, να μην χρειαζόμαστε…

Δείτε περισσότερα στο www.glovo.com.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή