έπαινος από το ειδικό σχολείο στο Νέο Φροντιστήριο

Στο meallamatia.gr φροντίζουμε να κρατάμε ζωντανή κάθε συνεργασία που φέρει αποτελέσματα στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλλαγής. Για αυτό και συνεχίζουμε δυναμικά την συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο , έναν όμιλο με πολυσχιδή κοινωνική δράση, αφού κατά περιόδους έχει συνεργαστεί με πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του παιδιού, τα Παιδικά χωριά SOS, και άλλους εθελοντικούς οργανισμούς .

Έτσι , με στόχο την ευαισθητοποίηση , την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης και την πραγματική συνεισφορά διοργανώθηκε και η περσινή ριζοσπαστική δράση να συλλεχθούν καπάκια τα οποία ανταλλάχθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Μετά την περσινή πετυχημένη πρωτοβουλία και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά την δράση ευαισθητοποίησης προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι μαθητές του ειδικού γυμνασίου και λυκείου του Ιλίου θα έχουν πρόσβαση σε απαραίτητα τεχνικά βοηθήματα.

Η ανέλπιστα αισιόδοξη έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας και η μαζική ανταπόκριση σε όλα τα παραρτήματα του φροντιστηρίου χωρίς αμφιβολία δεν είναι μόνο μια πετυχημένη προσπάθεια ενάντια στον αποκλεισμό. Κάθε παρόμοια πρωτοβουλία προσδιορίζει και την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να παλεύουμε : στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης! Δεν εξασφαλίζουμε μόνο ότι ένας αριθμός μαθητών θα έχει πρόσβαση στις απαιτούμενες υπηρεσίες για να μπορεί να συμμετέχει χωρίς περιορισμούς στη σχολική και κοινωνική ζωή, αλλά ανοίγουμε έναν διάλογο για τις κοινωνικές ανάγκες, για την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη.Με δημιουργικότητα και φαντασία οφείλουμε να αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να προωθούμε την κοινωνική αλλαγή. Και φέτος λοιπόν συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση να αναδεικνύουμε τον καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα συλλογικά και μέσα από συνεργασίες.

Αφίσα από το Νέο Φροντιστήριο για τη συλλογή καπακίων

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή