Ευρυβιάδης Μπαιραμίδης

Ο Νευροχειρουργός του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδης Μπαιραμίδης είναι ο επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Η Αιμορραγία στον Εγκέφαλο». Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης και οι κάτοικοι της όμορφης πόλης θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν, να του μιλήσουν, να τον συμβουλευτούν χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν.

Κάθε αιμορραγία στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να καταστεί δυνητικά επικίνδυνη πόσο μάλλον στον εγκέφαλο. Είναι πάρα πολλές οι αιτίες αιμορραγίας στην κρανιακή κοιλότητα ωστόσο θα αναλυθεί κυρίως η αυτόματη αιμορραγία που είναι απότοκος ανευρυσμάτων και συγγενών ανωμαλιών του εγκεφάλου. Η αυτόματη αιμορραγία στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση οδηγώντας συχνά στον θάνατο ή σε βαριά αναπηρία. Καθίσταται λοιπόν φρόνιμο να γνωρίζουμε τις αιτίες , την σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση, καθώς και τους μηχανισμούς πρόληψης της αυτόματης αιμορραγίας και αυτό θα επιχειρηθεί με το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας όσο το δυνατόν απλούστερα.

Ο Ευρυβιάδης Γ. Μπαϊραμίδης, γεννήθηκε το 1976 στην Νέα Ιωνία της Αθήνας, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Κι όσοι έχουν συναναστραφεί μαζί του, μιλούν με ενθουσιασμό γι αυτόν και τις επιστημονικές και ηθικές αξίες του.

Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της νευροχειρουργικής στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Ευαγγελισμός. Επισκέφτηκε μεγάλα κέντρα νευροχειρουργικής όπως το Walton Center του Liverpool και Toolo στο Ελσίνκι στo πλαίσιo της εξειδίκευσης στις επεμβάσεις που αφορούν την κρανιακή κοιλότητα. Συμμετείχε σε πολλαπλά πτωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια ανατομίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και πλέον είναι εκπαιδευτής στο Διεθνές πτωματικό σεμινάριο νευροχειρουργικής ανατομίας που διοργανώνει ο Ευαγγελισμός κάθε χρόνο και το οποίο προσελκύει εκπαιδευόμενους νευροχειρουργούς από όλο τον κόσμο.

Εργάζεται ως επιμελητής στο Βοστάνειο Ιερό Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, πραγματοποιώντας περισσότερες από 300 επεμβάσεις ετησίως. Οι όγκοι του εγκεφάλου και οι αγγειακές βλάβες όπως ανευρύσματα, δυσπλασίες, καθώς και η νόσος Moya-Moya που χρήζει By pass αποτελούν το κύριο αντικείμενο ενασχόλησής του. O κ. Μπαιραμίδης τολμά και κάνει δύσκολες νευροχειρουργικές επεμβάσεις που άλλοι συνάδελφοί του δεν αναλαμβάνουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και συγγενών ασθενών, από διάφορα σημεία της Χώρας που έχουν βρει μια τελευταία τους ελπίδα σ’ αυτόν. Παιδί υπερπολύτεκνης οικογένειας , σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα, ακολούθησε μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό κοντά σε διακεκριμένους χειρουργούς και πήρε ειδικότητα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Άρχισε να γίνεται πολύ γνωστός όταν πραγματοποίησε και την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας. Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης βλέπει τους ασθενείς του και τους συγγενείς τους ως συνανθρώπους του. Και Βλέπει τον εαυτό του ως Ερευνητή Επιστήμονα, ως Λειτουργό και Υπηρέτη και θεράποντα της Ιατρικής επιστήμης με σκοπό να διακονήσει την υγεία των ασθενών του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν « Καλό Σαμαρείτη». Δεν είναι ο μόνος. Είναι όμως ένας από τους ξεχωριστούς.

( Κωνσταντίνος Κορομπίλης , Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης)

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης: H τελευταία Ελπίδα πολλών απελπισμένων…

  • Βογιατζόγλου Βασιλικη λέει:

    Μήπως μπορείτε να μου πείτε το κινητό του κυρίου Ευρυβιάδη Μπαιραμιδης για κάποιο σοβαρό θέμα;

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή