Μπάνερ εκπομπής με φωτογραφίες των δύο καλεσμένων του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Βαρδακαστάνη.

➥ Τι γνωρίζουμε στ’ αλήθεια σχετικά με την Εθνική Στρατηγική της χώρας μας για την αναπηρία;

➥ Αγγίζουν οι καινοτομίες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία κάθε τομέα της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους;

➥ Τι έχει πραγματικά αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τα ανάπηρα άτομα;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τέθηκαν στην εκπομπή Με Άλλα Μάτια Live με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία και εξήγησε προς ποιες κατευθύνσεις θα μπορούσε να γίνει αυτό, ενώ περιέγραψε καινοτόμες δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου. Ζήτησε, παράλληλα, από τα ανάπηρα άτομα να κάνουν συνεχώς κριτική στην εξουσία, παρακολουθώντας την εφαρμογή όλων των πυλώνων δράσης του σχεδίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης έκρινε ότι η χώρα μας βρίσκεται στις μεσαίες θέσεις κατάταξης της Ε.Ε. ως προς τη δικαιωματική αντιμετώπιση των ανάπηρων ατόμων, ενώ περιέγραψε —εκπροσωπώντας το εθνικό αναπηρικό κίνημα— τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τις διεκδικήσεις στο πεδίο του καθημερινού αγώνα για συμπερίληψη και προσβασιμότητα στη χώρα μας.

Ακόμα, πλήθος εκπροσώπων αναπηρικών φορέων από όλη την Ελλάδα τοποθετήθηκαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός τους στη διάρκεια της εκπομπής. Πιο συγκεκριμένοι τα ερωτήματά τους έκαναν οι:

Κωνσταντίνος Σίμψης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος
Γιώργος Στάθης, Πρόεδρος Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
Αθηνά Κρητικού, Ιδρύτρια & Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους
Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών
 Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού Αμυμώνης
Βασίλης Καλοπίσης, Υπεύθυνος Λειτουργίας Συλλόγου “Το Πέταγμα”
Βασίλης Κασιμάτης, Διευθυντής Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος
Δημήτρης Αμπατζής, Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου
Αλίκη Βρυεννίου, Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων ΠΟΑμΣΚΠ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής το κοινό υπέβαλε τα σχόλια και τις ερωτήσεις του στους καλεσμένους ζωντανά, μέσα από τα social media του meallamatia.gr.

🤘 Η εκπομπή μεταδόθηκε με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από το πρακτορείο διερμηνέων HandsUp και τους διερμηνείς Μανουέλλα Κάια – Καγιοπούλου και Γιώργο Στάθη.

💬 Δείτε τη συζήτηση, πλέον διαθέσιμη και με υποτίτλους SDH από την Atlas E.P. εδώ ⇓

🙏 Η εκπομπή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή