σήμα ααμαξιδίου σχηματισμένο από ανθρώπους

Ολοκληρωμένο Εθνικό Πρόγραμμα, για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, κατέθεσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι οργανώσεις μέλη της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των προγραμματικών του δηλώσεων και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των τομεακών πολιτικών που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία από την κυβέρνηση. Στόχος η ένταξη και η κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους, με πρόγραμμα βάθους τετραετίας.

Η Επιστολή.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτό προτείνει με το Εθνικό της Πρόγραμμα.

Παράλληλα η ΕΣΑμεΑ στην επιστολή της επισημαίνει ότι ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί σωστά την επιστημονική ορολογία της Αναπηρίας, αρκετοί υπουργοί χρησιμοποιούν ξεπερασμένες και ανεδαφικές ορολογίες όπως άτομα με ειδικές ικανότητες, με ειδικές δεξιότητες κ.α. Όμως ο δημόσιος λόγος των υπουργών πρέπει να έχει και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και οι αναφορές στα άτομα με αναπηρία να είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την ορολογία του Συντάγματος, της Σύμβασης, καθώς και της κείμενης νομοθεσίας όπως έχει ενσωματωθεί στο εθνικό και διεθνές δίκαιο.

Η ΕΣΑμεΑ θα παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και με κάθε πρόσφορο μέσο, θα παρεμβαίνει, θα προτείνει, θα διεκδικεί, την ικανοποίηση των δίκαιων και εύλογων αιτημάτων του αναπηρικού κινήματος.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Εθνικό Πρόγραμμα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στον Πρωθυπουργό

  • Avatar
    Ελευθερία Λιουμη λέει:

    Συμφωνώ ότι είμαστε άτομα με πλήρη προτεραιότητα και ειδικές ανάγκες. Έχω Σκλήρυνση κατά Πλάκας 81%, είμαι διαζευγμένη και η κόρη μου έδωσε Πανελλαδικές κ το πιθανότερο να έχει περάσει Καλαμάτα η Θεσσαλονίκη. Γιατί να έχει μόνο ένα μόριο συν τη στιγμή που την έχω ανάγκη κ φυσικά δεν έχω χρήματα να πληρώνω δεύτερο σπίτι μακριά;… Ευχαριστώ

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο