ο Γκόργκι Λαμίν Σόου μπαίνει να βγάλει ανάπηρο από τη φωτιά

Άδεια παραμονής και εργασίας σε λαθρομετανάστη για την καλή του πράξη

Μια είδηση που μας έφτασε καθυστερημένα αλλά εξαπλώθηκε στα περισσότερα media: Όπως διαβάσαμε, η Ισπανία χορήγησε άδεια παραμονής και εργασίας σε έναν νεαρό Σενεγαλέζο «λαθρομετανάστη» , που είχε μπει παράνομα στη χώρα, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την πράξη του να σώσει έναν ανάπηρο όταν το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πράξη – αλλά και η ιστορία- του 20χρονου Γκόργκι Λαμίν Σόου, που έφτασε παράνομα στην Ισπανία το 2017 και τώρα ζει – όπως καταφέρνει να ζει- με την κοπέλα του και το μωρό τους σ΄ένα χωριό, κοντά στην παραθαλάσσια, τουριστική πόλη Ντένια της επαρχίας Αλικάντε στα νότια της Ισπανίας , συγκίνησε όλη τη χώρα το Δεκέμβρη.

Το συμβάν

Ο νεαρός ζει πουλώντας βραχιόλια και κολιέ στους δρόμους της τουριστικής πόλης και κάποια στιγμή, ενώ περπατούσε σε έναν δρόμο, άκουσε κραυγές από ένα κτίριο, απ’ όπου έβγαινε πυκνός μαύρος καπνός. Χωρίς να διστάσει, σκαρφάλωσε στην πρόσοψη και ανέβηκε στον δεύτερο όροφο.

Μπήκε από το μπαλκόνι στο φλεγόμενο διαμέρισμα και λίγο αργότερα βγήκε κουβαλώντας στην πλάτη του έναν άνδρα. Με τη βοήθεια ενός γείτονα, που έσπευσε να του φέρει μια σκάλα, τον κατέβασε με ασφάλεια.

Η δήμαρχος ζήτησε από την κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια παραμονής και εργασίας στον θαρραλέο νεαρό και χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν στο διαδίκτυο ένα αίτημα για να γίνει νόμιμος ο «ανώνυμος» που αποδείχθηκε «υποδειγματικός πολίτης». Το υπουργείο Μετανάστευσης και Εργασίας , του έδωσε κατ’ εξαίρεση άδεια παραμονής και εργασίας αναγνωρίζοντας «την υπηρεσία του προς την κοινότητα».

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις…

Υπάρχουν σίγουρα και αλλού αλλά και στην Ελλάδα τέτοιες διαφορετικές συμπεριφορές. Που μέσα στη γενική δυσφορία του κόσμου απέναντι στο τεράστιο πλήθος αυτών των ανθρώπων και το φόβο ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, τους θεωρούν όλους ίδιους. Αλλά δεν είναι. Υπάρχουν εξαιρέσεις και εδώ και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές, οι Γαλλικές αρχές είχαν δώσει στο Μαμουντού Γκασαμά από το Μάλι, κατ’ εξαίρεση, την γαλλική υπηκοότητα το 2018, όταν σκαρφάλωσε στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο Παρίσι για να σώσει ένα νήπιο που κινδύνευε να πέσει από μπαλκόνι.

ο Γκόργκι Λαμίν Σόου βγάζει ανάπηρο από τη φωτιά

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή