Θολωμένη φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα να βαράει το άτομο με αναπηρία.

Υπόθεση Κερατσίνι | Η απουσία της Ελληνικής Πολιτείας εγείρει σοβαρά ερωτήματα

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η κατάφορη παραβίαση όλων των ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων και η απουσία της Ελληνικής Πολιτείας σε επίπεδο Δήμου, σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών, σε επίπεδο στήριξης οικογένειας, αναφορικά με την υπόθεση στο Κερατσίνι, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία.

Το μοναδικό θετικό σημείο είναι ότι πλέον ασχολείται με το ζήτημα η ελληνική δικαιοσύνη, αν και όλα συγκλίνουν πρώτον ότι χρειάστηκαν τουλάχιστον 3 χρόνια για να παρέμβει και δεύτερον ότι αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, καθώς σύμφωνα με τον Τύπο διαδικτυακά κανάλια που εκμεταλλεύονται την αξιοπρέπεια ευάλωτων συμπολιτών μας έναντι αμοιβής συνεχίζουν το απάνθρωπο έργο τους στην ιντερνετική αρένα.

Οι τιμωρίες των εμπλεκομένων πρέπει να είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανθρώπινες. Επιβάλλεται να αναδειχτεί και να καταδικαστεί και η συμπεριφορά και η στάση όλων αυτών που παρακολουθούσαν την απαράδεκτη, την εγκληματική, την τραγική συμπεριφορά και άσκηση βίας στα νεαρά άτομα, που όπως λέγεται έχουν νοητική αναπηρία. Η τιμωρία πρέπει να είναι σκληρή και γι’ αυτόν που τα διέπραττε και για αυτούς που πληρώνανε για να τα βλέπουν. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα από την ελληνική πολιτεία, μέτρα σκληρά και αυστηρά για το τι ακριβώς μπορεί να γίνεται στο διαδίκτυο, ειδικά σε τόσο εξόφθαλμα ζητήματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Πολιτεία υποχρεούται να διαθέτει δομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες εργασίας και να παρέχει προστασία και υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, ώστε να μη δίνεται κανένα περιθώριο σε όσους θα ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Ταυτόχρονα, η ΕΣΑμεΑ καλεί και το ΕΣΡ να παρέμβει άμεσα.

Η προβολή του θέματος από διάφορα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένες εκπομπές, παραβιάζει επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των θυμάτων.

Τα συναισθήματα οίκτου και οι μισαναπηρικές εκφράσεις και παρουσιάσεις θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει τουλάχιστον τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Πηγή: www.esamea.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή