λαπτοπ και χαρτιά με διαγράμματα από έρευνα

Η παρούσα έρευνα διεξάγεται στα πλαίσια του ΠΜΣ με τίτλο «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις», που υλοποιείται από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ. Διεξάγεται στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας με τίτλο «Ο ρόλος του στίγματος στην χρήση ουσιών και την χρήση αλκοόλ στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: Η περίπτωση των ημεδαπών, των προσφύγων και μεταναστών, και των Ατόμων με Αναπηρία που είναι μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της σχέσης της χρήσης ουσιών και της χρήσης αλκοόλ από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν το στίγμα που βιώνει σε διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής, αποτελώντας ευνοϊκό παράγοντα για την χρήση ουσιών και την χρήση αλκοόλ αλλά και κατασταλτικό για την ένταξη του χρήστη σε θεραπεία. Ταυτόχρονα, μελετάται ο προσφυγικός, μεταναστευτικός και ΑμεΑ πληθυσμός που αποτελεί τμήμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μπορείτε να συμμετέχετε μόνο αν είστε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί την μοναδική έρευνα στην ελληνική επιστημονική κοινότητα που έχει ως στόχο να μελετήσει την σχέση του στίγματος με την χρήση ουσιών και την χρήση αλκοόλ από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν και τις προαναφερθείσες κοινωνικές ομάδες. Για τον λόγο αυτό, το παρόν ερωτηματολόγιο μπορεί να διατεθεί μεταφρασμένο και σε άλλες γλώσσες.

Τα στοιχεία που παρέχονται παραμένουν ανώνυμα και εμπιστευτικά.

Η διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου κυμαίνεται στα 5 με 10 λεπτά.

Η έρευνα διεξάγεται από την φοιτήτρια Γεωργία Κουτή, με επιστημονικό υπεύθυνο την κ. Άννα Τσιμπουκλή, PhD ψυχολόγο και υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.

Για πληροφορίες και περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο georgiakouti.soc@gmail.com

Για να συμμετέχετε στην έρευνα και τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε εδώ. 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή