ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Κώστας Μπακογιάννης

Απουσία Κωνσταντάρα από ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, προσωπικός φίλος και μόνιμος συνεργάτης του meallamatia.gr, ένας άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομά του και την πολιτική του σταδιοδρομία με την Νέα Δημοκρατία, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στον Κεντρικό Τομέα με το Γιάννη Σγουρό, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι αντίπαλος του Γιώργου Πατούλη και της Ρένας Δούρου με δική του, ανεξάρτητη παράταξη. Κι αυτή ήταν μια είδηση που προκάλεσε δικαιολογημένα περιέργεια, απορίες, ενδιαφέρον αλλά και ερωτηματικά , κυρίως στους Νεοδημοκράτες που τον ψήφιζαν ανελλιπώς και τον εξέλεγαν είτε στην Περιφέρεια (τότε Υπερνομαρχία), είτε στη Βουλή, είτε στο Δήμο Αθηναίων σε τέσσερις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η απουσία του Δημήτρη Κωνσταντάρα από το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο και από το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους ψηφοφόρους του που την συνέδεαν και με άλλες «απουσίες» και –εκούσιες ή ακούσιες- απομακρύνσεις παραδοσιακών στελεχών που πολιτεύονταν και εκλέγονταν με τη Νέα Δημοκρατία ( βλέπε Γιώργος Βουλγαράκης, Σάββας Τσιτουρίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος κ.α.). Και φυσικά, δεν ήξεραν τι να υποθέσουν.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Κωνσταντάρα, η υπόθεση είναι αρκετά περίεργη δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, είχε εκλεγεί πολύ εύκολα, δυο συνεχόμενες φορές, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και επρόκειτο για άτομο που ουδέποτε είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά , τη δραστηριότητα, τον Δημόσιο Λόγο του ή την πολιτική του έκφραση το εκλογικό σώμα ή τον κομματικό του φορέα. Αντιθέτως, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, είχε εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό αρθρογράφο αλλά και σημαντικό συγγραφέα με ευρεία αναγνώριση όπως και ένα άτομο κοινής αποδοχής, ιδιαίτερα δραστηριοποιημένου σε θέματα «καθημερινότητας του πολίτη», Αθηναίου «από κούνια» αλλά και συνειδητοποιημένου στα τεράστια προβλήματα του χώρου της Αναπηρίας.

Το ρεπορτάζ του meallamatia.gr – διότι ο ίδιος αποφεύγει να μιλήσει, ακόμα και σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις- αποδεικνύει ότι: 1. Είχε συναντηθεί δυο φορές με τον κ. Μπακογιάννη και είχαν συζητήσει για διάφορα θέματα αλλά ο τελευταίος δεν τον συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του, 2. Ουδέποτε του έγινε κρούση ή πρόσκληση συμμετοχής από τον κ. Πατούλη και 3. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον είχε συναντήσει μία φορά τα τελευταία δυο χρόνια, απέφυγε να δεσμευτεί για ο,τιδήποτε και ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του για οποιονδήποτε λόγο.

Αντιθέτως, επικοινώνησε μαζί του ο κ. Γιάννης Σγουρός, παλαιός φίλος του από το χώρο του Αθλητισμού αλλά και …. αντίπαλός του στις εκλογές του 2002 για την Υπερνομαρχία και με πολύ ζεστό τρόπο, εκτιμώντας την εμπειρία και τα προσόντα του, του πρότεινε μιαν ενδιαφέρουσα συνεργασία. Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας που ουδέποτε σκέφτηκε να «αλλάξει παράταξη» , δεν είχε αποφασίσει να αποσυρθεί ακόμα από την πολιτική, στάθμισε τα πράγματα, θεώρησε ενδιαφέρουσα και ειλικρινή την πρόταση Σγουρού και την αποδέχτηκε, χωρίς να θεωρήσει σκόπιμο να πει «πικρά λόγια» γι΄αυτούς που δεν τον ήθελαν.

Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο άτομο να είναι «καλό και αποδεκτό» από τους μεν αλλά όχι από τους δε; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σχετικά με τον συντάκτη

Βαγγέλης Αυγουλάς
Δικηγόρος, Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης

Αφήστε σχόλιο