• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Επιτυχημένη η αποστολή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ατόμων με ακρωτηριασμό στο EURO2024
Όλη η ομάδα παρατεταμένη σε χώρο του γηπέδου

Επιτυχημένη, παρά την 14η θέση, η αποστολή της εθνικής μας ομάδας στο EURO2024

Τα προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια της προετοιμασίας (τραυματισμοί κ.ο.κ.), στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας, ώστε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ατόμων με ακρωτηριασμό να μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Euro 2024 που φιλοξενήθηκε στο Εβιάν της Γαλλίας. Ακόμη και έτσι ωστόσο, κατάφερε να πετύχει δύο νίκες σε έξι αγώνες και να καταλάβει την 14η θέση της τελικής κατάταξης στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες. Και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερες νίκες, εάν είχε την τύχη με το μέρος της στις αναμετρήσεις με Αζερμπαϊτζάν (ήττα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης) και Ισραήλ (ήττα με δύο πέναλτι).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με ανατροπή ξεπέρασε το εμπόδιο της Σκωτίας (2-1), ενώ επικράτησε και 3-0 της Γερμανίας, σε μια αποστολή εκ των προτέρων δύσκολη που ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, δεδομένων των όσων προβλημάτων παρουσιάστηκαν πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη σερί συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε EURO (σ.σ. επιτεύχθηκε μέσω προκρίσεων από ομίλους του Nations League).

ΕΛΛΑΔΑ: Αλέξανδρος Υδραίος (Τερμ.), Αλέξανδρος Καπίτσας (Τερμ.), Βασίλης Πανίδης, Λάζαρος Μαρίγκος, Μαδεμλής Νικόλαος, Γιώργος Λαζαρίδης, Πέτρος Τσίκουρας, Δημήτρης Αγριανίτης, Βασίλης Μπακογιάννης, Τσίγκας Αναστάσιος, Σκόρδας Δημήτρης, Αποστόλης Μπαλτούμας, (Προπονητής), Κωστόπουλος Σταύρος (Φροντιστής), Κατσακιώρης Ευάγγελος (Φυσιοθεραπευτής), Κουμπής Γιώργος (Βοηθός Φροντιστή).

Την αποστολή στη Γαλλία συνόδεψε ο πρόεδρος της ΕΟΠ ΑμεΑ, Παναγιώτης Καδδάς.

* Βίντεο από τους αγώνες της εθνικής μας, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.A.F.F.- European Amputee Football Federation) στο Facebook.

 

Παίκτες της εθνικής ομάδας ατόμων με ακρωτηριασμό κατά τη διάρκεια του αγώνα

Παίκτης της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο της άλλης ομάδας.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή