Γενική εικόνα αίθουσας γονείς και παιδιά

🎯 Neo Future Hub

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο του ΠΑ.Δ.Α. η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού Neo Future Hub, οργανωμένη από τον όμιλο φροντιστηρίων Νέο και την εταιρεία συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate.

Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού περίπου 1.200 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, κυρίως παιδιά που έδωσαν το παρόν με το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε

  • Ομιλίες & Παρουσιάσεις
  • Workshop ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο

Αναλυτικότερα, oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του γενικού διευθυντή του Ομίλου Νέο, Δημήτρη Ντάφο, ο οποίος παρουσίασε το εύρος των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Στη συνέχεια διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν για τις σταδιοδρομίες τους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθηγητής περιβαλλοντικών οικονομικών του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα, τις σπουδές και την ακαδημαϊκή του καριέρα. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, καθήλωσε το ακροατήριο αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες. Η Μαρία Συρεγγέλα, πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για το αντικείμενο δραστηριοποίησης της και ο Παύλος Χρηστίδης, δικηγόρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέλυσε θέματα της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Ο επιτυχημένος σεφ και επιχειρηματίας Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική του περιπέτεια στον επαγγελματικό στίβο.

Στη συνέχεια ο Κωστής Κατσανέβας και ο Θανάσης Λέλες παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα, τον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τον τρόπο υπολογισμού μορίων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και διάφορα θέματα αγοράς εργασίας.

Ακολούθως μαθητές και γονείς, ανάλογα με το επιθυμητό επιστημονικό πεδίο, συμμετείχαν σε 4 workshops όπου επιτυχημένοι επαγγελματίες μοιράστηκαν με το κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, συγκεκριμένα:

Στο workshop ανθρωπιστικών σπουδών:

Εμπλούτισαν τη συζήτηση οι καλεσμένοι Ζωή Καλαϊτζίδου, δικηγόρος, Δέσποινα Δριβάκου, ψυχολόγος, Ηλίας Στουραΐτης, εκπαιδευτικός, Ισίδωρος Πρίντεζης, δημοσιογράφος και Μαγδαληνή Νάκου, κοινωνιολόγος.

Στο workshop θετικών σπουδών:

Ανέπτυξαν τη συζήτηση οι επαγγελματίες Παναγιώτης Μπάλος, χημικός, Νατάσα Τσεκούρα, γεωπόνος, Βασίλης Βλασερός, μαθηματικός, Δημήτρης Μητροπέτρος, σύμβουλος επιχειρήσεων και αξιωματικός Λ.Σ. (ε.α) και  Αντώνης Ψαράς από τον χώρο της  πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Στο workshop σπουδών υγείας:

Πρωταγωνίστησαν στη συζήτηση οι καλεσμένοι Θεόδωρος Μήτσης, γιατρός, Θεοδόσιος Κλώντζας, γιατρός, Αντώνης Βυλλιώτης, βιολόγος, Δημήτρης Κολοβός, οδοντίατρος, Σταματίνα Πατρικίου, χημικός και φαρμακοποιός και Χριστίνα Σαράντη, αισθητικός.

Στο workshop σπουδών οικονομίας – πληροφορικής:

Διαμόρφωσαν τη συζήτηση οι επαγγελματίες Γιώργος Κόλλιας και Γιώργος Βενέζης, από τον χώρο της οικονομίας, Χρήστος Μποτσάκος, πληροφορικάριος, Τόνια Τσισκάκη, με αντικείμενο τα ναυτιλιακά και η Χρίσλα Γεωργακοπούλου, από τον τομέα της επικοινωνίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας ο διευθυντής ανάπτυξης δικτύου Αντώνης Καλούδης βράβευσε την εκπαιδευτικό Κραββαρίτη Σοφία και διευθύντρια σπουδών του Νέου φροντιστηρίου Ακράτας για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις της.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις του μαθηματικού διαγωνισμού ‘Νεοκλής’ από τον υπεύθυνο των θετικών σπουδών του ομίλου Βασίλη Τσίμο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ε’ Δημοτικού: βραβεύτηκε ο μαθητής Καλογιαννάκης Σταύρος του Homework της Καισαριανής από τους υπευθύνους σπουδών Γιάννη Δήμα και Γιώργο Μπακαλίδη
  • Α’ Γυμνασίου:  βραβεύτηκε η μαθήτρια Ρούσση Άννα του Νέου Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης από την υπεύθυνη σπουδών Ολυμπία Ζιαγκλιαβού
  • Β’ Γυμνασίου:  βραβεύτηκε ο μαθητής Καψωμενάκης Νικόλαος του Νέου Φροντιστηρίου του Νέου Ηρακλείου  από τις υπεύθυνες σπουδών Μαρία Τζαμτζή και Γιάννα Μαρκοπούλου
  • Γ’ Γυμνασίου:  βραβεύτηκε ο μαθητής Κριεκούκης Αθανάσιος του Νέου Φροντιστηρίου του Παλαιού Φαλήρου από την υπεύθυνη σπουδών Ράνια Παγκαλίδη
  • Α’ Λυκείου:  βραβεύτηκε ο μαθητής Μουχασίρης Ευάγγελος του Νέου Φροντιστηρίου της Καλλιθέας από τον υπεύθυνο σπουδών Κωνσταντίνο Ρηγόπουλο
  • Β’ Λυκείου:  βραβεύτηκε η μαθήτρια Τζαβέλλα Κλειώ του Νέου Φροντιστηρίου της Ακράτας από την υπεύθυνη σπουδών Σοφία Κραββαρίτη
  • ΣΤ’ Δημοτικού: βραβεύτηκαν οι μαθητές Τέλχα Άγγελος του Νέου Φροντιστηρίου του Νέου Ηρακλείου από τις υπεύθυνες σπουδών Μαρία Τζαμτζή και Γιάννα Μαρκοπούλου και ο Σοφικίτης Νικόλαος του Homework της Ελευσίνας από την υπεύθυνη σπουδών Αιμιλία Στάμου

Το Neo Future Hub αποτέλεσε μια πλούσια πηγή έμπνευσης και γνώσης για τους νέους και τις οικογένειές τους, και ανυπομονούμε για τις επόμενες εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες, τους ομιλητές, τους χορηγούς και όλους εσάς που συμμετείχατε με τον πιο ενεργό τρόπο.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή