λογότυπο Φαέθων

Συνεδρίασε την 1η Απριλίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΦΑΕΘΩΝ» υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου Ιλίου και εκπροσώπου του Δήμου Ιλίου στο Κέντρο κ. Βαγγέλη Αυγουλά, και με την υπ’ αριθμ. 7/2015 απόφαση του όρισε ομόφωνα τα εξής:

Απόδοση οφειλομένων αναδρομικών από το κέντρο στους εργαζομένους κατ’ εφαρμογή του άρθρου 41 του ν. 4320/2015, από 1/1/2014 έως και 18/03/2015.

Εξουσιοδοτεί τον Λογιστή του Κέντρου Πρόληψης κ. … …, να προβεί σε όλες τις νόμιμες σχετικές ενέργειες, για την καταβολή των ως άνω οφειλόμενων ποσών στις ανάλογες απαιτούμενες δόσεις, εντός του 2015.

Η εναρμόνιση με το νόμο και η εφαρμογή της ως άνω φιλεργατικής απόφασης ήδη ξεκίνησε στο Κέντρο και το τελικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 76.926,59 ευρώ και περιλαμβάνει τις μεικτές διαφορές στις μισθοδοσίες των εργαζομένων από 01/01/2014 έως και 18/03/2015, το Δώρο Πάσχα, Επίδομα Αδείας και Δώρο Χριστουγέννων έτους 2014 καθώς και αναλογία Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας για το έτος 2015. Οι ανωτέρω μεικτές αποδοχές είναι επιβαρυμένες και με το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς.

Η αναλογία Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας έτους 2015, θα κατατεθούν στις 08/04/2015 και με την μισθοδοσία Απριλίου και κάθε επόμενου μήνα θα συμπεριλαμβάνονται δόσεις, οι οποίες θα είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ώστε να μην ξεπερνούν το ανώτερο όριο του ΙΚΑ και μέχρι εξαντλήσεως των μεικτών αποδοχών του κάθε υπαλλήλου.

«Με το άρθρο 41 του ν. 4320/2015 η Κυβέρνηση έλυσε πλέον αποφασιστικά το γόρδιο δεσμό της ένταξης των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στο Ενιαίο Μισθολόγιο, όχι σύμφωνα με τις διοικητικές ερμηνείες του ΟΚΑΝΑ και τις εκάστοτε πολιτικές παρ-ερμηνείες, αλλά οριστικά, ουσιαστικά, ενιαία και με σαφήνεια, τελειώνοντας πλέον το φαινόμενο των κέντρων πρόληψης πολλών ταχυτήτων και την ψυχολογική και οικονομική ομηρία των εκατοντάδων εργαζομένων πανελλαδικά.

Η πολιτική ηγεσία καλείται με την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ρεαλισμό να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στο χώρο των εξαρτήσεων με ανθρωποκεντρική και επιστημονική δίκαιη και αξιολογική προσέγγιση, κόντρα στην προχειρότητα του παρελθόντος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Παρόντες στη λήψη της ιστορικής αυτής ομόφωνης απόφασης από το Δ.Σ. του Κ.Π. «Φαέθων» ήταν:

Αυγουλάς Ευάγγελος – Πρόεδρος
Παντελιάς Νικόλαος – Αντιπρόεδρος (Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού)
Δανάκος Χριστόφορος – Γραμματέας (Περιφέρεια Αττικής)
Φίλιου Ελένη – Ταμίας (εκπρόσωπος εργαζομένων)
Ψυρρόπουλος Δημήτριος – Μέλος του Δ.Σ. (Δήμος Πετρούπολης)
Φραγκάκης Γεώργιος – Μέλος του Δ.Σ. (Ένωση Κρητών Ιλίου)
Δεδεμάδη Αναστασία – Μέλος του Δ.Σ. (Ένωση Γονέων Πετρούπολης)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση των αναδρομικών δε βάζει σε κίνδυνο το οικονομικό αποθεματικό ασφαλείας που θα εξακολουθεί να διατηρεί το Κέντρο, ιδίως χάρη στη χρηστή διαχείριση όλων των προηγούμενων ετών και στη σταθερή και απολύτως συνεπή επί χρόνια χρηματοδότηση του από όλους τους συμπράττοντες δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Κ.Π. «Φαέθων» κ. Αυγουλάς, ως δικηγόρος, έχει σταθεί αγωνιστικά στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ήδη από το Καλοκαίρι του 2014 μαχόμενος για τα δίκαια αιτήματα τους και για την επιβολή οριστικής καθολικής νομοθετικής διαύγειας και σαφούς λειτουργίας σε κάθε επίπεδο των εξαρτήσεων και της πρόληψης στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον συντάκτη

Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια", Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή