σχηματισμένη ουρά ανθρώπων έξω από τράπεζα
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Καθώς τελειώνει ο μήνας, αρχίζουν όπως πάντα οι …ουρές στα ATM και –γενικά- στις τράπεζες. Συνεπώς , σημειώστε το και κάντε μια βόλτα: Σήμερα, Τρίτη, 26 Ιουνίου πιστώνεται η δεύτερη δόση για το επίδομα τέκνων 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Αφορά όσους υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Με την ίδια πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικά ποσά επιδομάτων, από εκκρεμείς αιτήσεις.

Η δόση είναι διμηνιαία και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το επίδομα τέκνων 2018 καταβάλλεται σε 533.729 οικογένειες δικαιούχων που υπέβαλλαν φέτος αιτήσεις Α21 στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους και μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την Α δόση που πληρώθηκε πριν το Πάσχα. Επίσης πληρώνονται και 13.117 οικογένειες δικαιούχων, στις οποίες οφείλονταν αναδρομικά. Συνολικά η δαπάνη φτάνει στα 139,8 εκ. ευρώ. Για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβάλλεται ποσό 131,54 εκ. ενώ για τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ποσό 8,27 εκ. ευρώ.

Από σήμερα επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για το Α21

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επαναλειτουργεί από σήμερα Τρίτη, για τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018. Αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις. Οι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων 2018 θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21 με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Κοινοποίηση σε:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

Επιστροφή στην κορυφή