κέρματα ευρώ
Πηγή Εικόνας; Canva

Υπουργική Απόφαση

Με καταβολή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης από 300 έως 1.000 ευρώ θα επιδοτεί το κράτος τις οικογένειες που θα προχωρήσουν στην αναδοχή παιδιού από το 2021.

Σύμφωνα με τον σχεδίασμά της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου το επίδομα θα δίνεται για να βοηθήσει τους ανάδοχους γονείς με τα έξοδα των παιδιών τους, και θα φτάνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα για παιδιά με αναπηρία τα οποία έχουν αυξημένα έξοδα και απαιτείται ειδική φροντίδα. Η υφυπουργός Εργασίας συντάσσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τα κριτήρια για τους ανάδοχους γονείς, αλλά και τις κλίμακες οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών με κατώτερο ποσό τα 300 ευρώ τον μήνα και ανώτερο τα 1.000 ευρώ. Το βοήθημα θα αφορά την κάλυψη των αναγκών του παιδιού για όλη τη διάρκεια της αναδοχής και για το χρονικό διάστημα φοίτησης και στράτευσης με όριο το 26ο έτος της ηλικίας του. Η οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά.

Επίσης προβλέπεται προτεραιότητα στην εγγραφή και δωρεάν φοίτηση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, φοιτητικές εστίες, παιδικές κατασκηνώσεις.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο για αναδοχή παιδιού και όχι για υιοθεσία, καθώς αυτή τη στιγμή περίπου 2.500 παιδιά περιμένουν μέσα στα ιδρύματα.

Κάθε υποψήφιος γονιός μπορεί να κάνει μία αίτηση στο anynet.gr.

Πηγή: Τα Νέα

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή