Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του Νέου Φροντιστηρίου στην αίθουσα δεξιώσεων του Golf Gardens Γλυφάδας. Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένο ολόκληρο το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Ομίλου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πήρε το λόγο η κα Μάιρα Σκαλτσά, σύζυγος του εκλιπόντος Διονυσίου-Θωμά Κόλλια, υιού του ιδρυτή κου Νικολάου Κόλλια, που συγκίνησε με την ομιλία της αναφερόμενη στο έργο του.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ιδρυτής του Ομίλου, Διδάκτωρ Ιστορίας κος Νικόλαος Κόλλιας, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη λειτουργία του Φροντιστηρίου από την ίδρυση του στις 3 Ιανουαρίου 1968 μέχρι και σήμερα.

Ακολούθησε η ομιλία του Διευθυντή του Φροντιστηρίου, κου Δημητρίου Ντάφου, ο οποίος επισήμανε τα ποιοτικά στοιχεία που διαφοροποιούν το Νέο Φροντιστήριο από τον ανταγωνισμό και έθεσε τους στόχους της αναπτυξιακής πορείας του Φροντιστηρίου για τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κο Ντάφο στην επέκταση δραστηριοποίησης του Ομίλου, μέσω των Κέντρων Μελέτης Homework, στην Κύπρο.

«Η παιδεία ως όραμα και ως πράξη» ήταν το θέμα ομιλίας, που ανέπτυξε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην Υπουργός, κος Ιωάννης Πανούσης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ κος Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Ομότιμος καθηγητής χειρουργικής, πρώην Διευθυντής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, πρώην πρόεδρος του Κ.Ε.Σ.Υ., πρώην πρόεδρος του Ωνασείου, Επιστημονικός Διευθυντής Ιάσω και του Υγείας Μέλαθρον της Εθνικής Τραπέζης κος Γολεμάτης Βασίλειος και ο καθηγητής του τμήματος επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΣΡ κος Καραποστόλης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε με την ομιλία του, ο Νομικός, Πρόεδρος του «Οίκου του Νάυτου», κος Ευάγγελος Αυγουλάς, γνωστός για την κοινωνική του δράση σε θέματα ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, εξήρε την κοινωνική δράση και ευαισθησία που έχει επιδείξει το Φροντιστήριο μας, μέσα από τη συνεργασία του με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις.

Ακόμη, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Λαμπίρης πρώην καθηγητής Ορθοπεδικής στην Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πρώην Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και του Νοσοκομείου Αττικόν και ο καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Τσιράκης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Βοιωτίας.

Σημαντικό τμήμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση, από τους Υπευθύνους Σπουδών και τους καθηγητές τους, των μαθητών των Φροντιστηρίων μας που αρίστευσαν στις τελευταίες Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σχετικά με τον συντάκτη

Το Νέο Φροντιστήριο αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή