Χαρτονομίσματα και κέρματα

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο “Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις”, στο οποίο περιέχεται με τροπολογία διάταξη η οποία επεκτείνει τη χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος σε επιπλέον κατηγορίες αναπηρίας. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του αναπηρικού κινήματος και της λογικής, καθώς και της ΕΟΚΑ και των φορέων της, που επήλθε μετά από έντονες και πολύχρονες ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Ο νόμος υπ’ αριθμ. 4554 (ΦΕΚ Α 130/18.07.2018) στο άρθρο 56 ορίζει ότι:

Επέκταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος

” Το εξωιδρυματικό επίδομα που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 (Α’68), χορηγείται όχι μόνον σε όσους πάσχουν από τις ρητά αναφερόμενες στη διάταξη αυτή παθήσεις της τε- τραπληγίας και παραπληγίας, αλλά και σε όσους πάσχουν από ασθένειες οι οποίες, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, επιφέρουν την ίδια, όπως αυτές οι παθήσεις, μορφή αναπηρίας”.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

2 comments on “Επέκταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος-Ιστορική νίκη του αναπηρικού κινήματος.

 • Δημήτρης λέει:

  Τί ακριβώς σημαίνει “ασθένειες οι οποίες, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, επιφέρουν την ίδια, όπως αυτές οι παθήσεις, μορφή αναπηρίας” ;

  Απάντηση
  • Με Άλλα Μάτια
   Με Άλλα Μάτια λέει:

   Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ στο 210-9949837 προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένα διευκρινίσεις ανάλογα με την περίπτωση που σας ενδιαφέρει.

   Απάντηση

Αφήστε σχόλιο