Παιδίατρος που συνταγογραφεί και δίπλα της λούτρινο ακουδάκι

Συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από όλους τους παιδιάτρους

H αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους

Όλοι οι παιδίατροι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Αυτό προβλέπει η αλλαγή στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Την απόφαση χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς «η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν έως τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία».

Στην επιστολή προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Νταλούκας, και ο Γραμματέας, Γιάννης Ρίτσας, επισημαίνεται επίσης πως «η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία. Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών».

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δυνατότητα που θα βοηθήσει τους γονείς των παιδιών αυτών στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα», δηλώνει στο libre ο κ. Νταλούκας, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: www.alfavita.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή