λογότυπο ΕΟΠΥΥ και τίτλος άρθρου

Σε απλοποίηση του συστήματος υπολογισμού και κάλυψης των οδοιπορικών σε όσους κάνουν αιμοκάθαρση και σε άλλους χρόνιους ασθενείς που μετακινούνται για τη θεραπεία τους, προχωρεί από την 1η Οκτωβρίου 2018 ο ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικότερα, οι περίπου 10.000 ασφαλισμένοι που αφορά το μέτρο δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν σειρά δικαιολογητικών, όπως βεβαιώσεις χιλιομετρικής απόστασης και εισιτήρια, καθώς το κόστος μετακίνησης θα υπολογίζεται αυτόματα, χάρη σε μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, που βασίζεται στην αναβαθμισμένη ψηφιακή υποδομή του Οργανισμού.

Η εφαρμογή περιλαμβάνεται στον “ασφαλιστικό φάκελο” του ασθενούς και θα λειτουργεί ως εξής: Για όσους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή χρόνια θεραπεία σε ιδιωτική μονάδα, τα στοιχεία θεραπείας του ασθενούς θα περνούν στο σύστημα οι υπεύθυνοι της μονάδας.  Με δεδομένο ότι η διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου και του ιδιωτικού κέντρου είναι καταχωρημένες στο σύστημα, θα γίνεται αυτόματη εκτίμηση του κόστους μετακίνησης αμέσως όταν υποβληθούν τα στοιχεία της εκάστοτε θεραπείας. Όσοι υποβάλλονται σε θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο, θα μπαίνουν οι ίδιοι στον «ασφαλιστικό φάκελο» που έχουν στον ΕΟΠΥΥ και θα καταχωρούν τα στοιχεία μετακίνησης, ώστε να υπολογιστούν τα οδοιπορικά. Η απλοποιημένη αυτή μέθοδος διευκολύνει χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι πρέπει σήμερα να συλλέγουν εισιτήρια και παραστατικά μετακίνησης, προκειμένου να πάρουν τα οδοιπορικά τους.

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή