Στιγμιότυπο οθόνης από παραπλανητικής σελίδας, πάνω αριστερά σύμβολο ΕΟΠΥΥ δίπλα γράφει Φάκελος Ασφάλισης Υγείας στο κέντρο ένα παραλληλόγραμμο με το σύμβολο του ΕΟΠΟΥΥ και ένα μήνυμα.

Παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους

Νεότερη ενημέρωση για την ιστοσελίδα που στέλνει παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εξέδωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Οργανισμού

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι καλούνται εκ νέου να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/.

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Οι ενέργειες του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

Ωστόσο, εφιστάται εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ.

Προσοχήο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.

Δημ.Κ.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή