• Αρχική
  • Επιστημονικά
  • Ενημερωτικό εγχειρίδιο: Μορφές Έμφυλης Βίας και Αντιμετώπιση από τη Φοιτητική Ένωση ΦΥΛ.ΙΣ. 
Το εξώφυλλο του εγχειριδίου. Διάφορα ακανόνιστα πολύχρωμα σχήματα. Κείμενο: Ενημερωτικό εγχειρίδιο: Μορφές Έμφυλης Βίας και Αντιμετώπιση. Σε κύκλο το λογότυπο της φοιτητικής ένωσης ΦΥ.ΛΙΣ.

Ενημερωτικό εγχειρίδιο: Μορφές Έμφυλης Βίας και Αντιμετώπιση από τη Φοιτητική Ένωση ΦΥΛ.ΙΣ.

Η δημιουργία του εγχειριδίου ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της δημιουργίας της Ομάδας Διαχείρισης Καταγγελιών.

Έχοντας εντοπίσει την έλλειψη συμπερίληψης τρανς ατόμων, μεταναστών κ.ά. στα περισσότερα -ήδη υπάρχοντα- εγχειρίδια, καθώς και την απουσία συγκεντρωτικών πληροφοριών σχετικά με όλες τις μορφές έμφυλης βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, προέκυψε η έντονη ανάγκη για τη δημιουργία ενός συλλογικού, συμπεριληπτικού και διαθεματικού εγχειριδίου για την έμφυλη βία.

Στόχος της Ομάδας Διαχείρισης Καταγγελιών ήταν η παραγωγή ενός συγκεντρωτικού και περιεκτικού κειμένου που θα συμπλήρωνε υπάρχοντα κενά, ενώ παράλληλα θα ήταν χρηστικό, ευανάγνωστο και φροντιστικό. Έτσι προέκυψε και η ιδέα να υπάρχουν πινακάκια με τα αναγνωριστικά σημάδια/ενδείξεις έμφυλης βίας και για αυτόν τον λόγο επαναλαμβάνονται πληροφορίες στους τρόπους αντιμετώπισης· ούτως ώστε να μπορεί κάποιο άτομο να διαβάσει μεμονωμένα την πληροφορία που χρειάζεται. Τέλος, είναι γραμμένο από φεμινιστική σκοπιά, γιατί μόνο έτσι θα έπρεπε να προσεγγίζεται και να αντιμετωπίζεται η έμφυλη βία.

Το εγχειρίδιο αυτό, γράφτηκε για τα καταγγέλλοντα άτομα και για όλα τα καταπιεσμένα πλάσματα· για να γνωρίζουν όλα ότι είμαστε μια γωνιά αυτού του κόσμου που είναι μαζί τους, τα στηρίζουν και μπορούν να την εμπιστευτούν.

🖇 Βρείτε το εγχειρίδιο εδώ.

Τρόποι επικοινωνίας με την Ομάδα Διαχείρισης Καταγγελιών της Φylis για καταγγελία, νομική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη:

🔸 Στο email της ομάδας phylis.coord@gmail.com
🔸 και στα Social Media της Ένωσης σε Facebook και Instagram.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή