• Αρχική
  • Επιστημονικά
  • Ένας σύντομος οδηγός δικαιωμάτων και παροχών για ανήλικα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειές τους
Εξώφυλλο του οδηγού με μια μητέρα που κρατάει στην αγκαλιά της ένα αγοράκι.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Λάρισας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς πανελλαδικά με πλούσιο έργο υποστήριξης και εκπαίδευσης σε ζητήματα ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος) . Μια περισσότερη εξοικείωση με το έργο αυτό είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε σε πρόσφατη ζωντανή εκπομπή του meallamatia.gr για τον αυτισμό, φιλοξενώντας την εκπρόσωπό τους και μέλος του Συλλόγου, κα. Ερασμία Μαρκοπούλου.

Πρόσφατα, ο Σύλλογος ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σύντομου οδηγού, που στόχο έχει να συμπυκνώσει την απαραίτητη γνώση όσον αφορά τα δικαιώματα και τις παροχές σε ανήλικα άτομα με διάγνωση ΔΑΦ. Ξεκινώντας από τις διαδικασίες λήψης διάγνωσης και πιστοποίησης της αναπηρίας, καλύπτει όλο το φάσμα των διαδικασιών που θα χρειαστεί να εμπλακεί ένας γονέας παιδιού με διάγνωση: ζητήματα ασφάλισης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, τυχόν ειδικών προνομίων εξηγούνται με σαφήνεια σε αυτόν τον οδηγό.

Η πρωτοβουλία ήρθε να καλύψει τα πολλαπλά ερωτήματα, φορτισμένα με αναμενόμενες αγωνίες, που δεχόταν και δέχεται ο Σύλλογος από πρόσωπα φροντίδας παιδιών με ΔΑΦ. Αποτελεί έτσι ένα πρώτο σημείο αναφοράς που αναμένεται να ξεδιαλύνει αρκετά το τοπίο για τις οικογένειες αυτές και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο υποστήριξής τους.

Ο οδηγός θα ανανεώνεται ανά διαστήματα, εφόσον προκύπτει ανάγκη, στον ιστότοπο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας (autismthessaly.gr).

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, αναμένεται να εκδοθεί αντίστοιχος οδηγός και για τα ενήλικα άτομα με ΔΑΦ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Βρείτε τον οδηγό εδώ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή