Σταύρος Δράκος

Του Γιάννη Δεβετζόγλου

Στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους κορυφαίους καρδιολόγους στις ΗΠΑ, για το έτος 2017, βρίσκεται ο κύπριος καρδιολόγος, επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Σταύρος Γ. Δράκος.

Ο δρ Δράκος, που διαπρέπει στην Αμερική, περιλαμβάνεται στους 27 καρδιολόγους, που αναγνωρίσθηκαν από το Forbes ως υποδειγματικοί γιατροί στον τομέα της Καρδιολογίας και τιμήθηκαν με τη διάκριση «Physician Honor Roll».

Η επιλογή και η βράβευσή του από το αμερικανικό περιοδικό έγινε μέσω ειδικού αλγόριθμου -προϊόν τεχνητής νοημοσύνης- που συνυπολογίζει το βιογραφικό, το έργο και τις δημοσιεύσεις ενός επιστήμονα, αλλά και τις κριτικές ασθενών, ασφαλιστικών εταιρειών και συναδέρφων του.

Το έργο του δρος Δράκου στη μεταμόσχευση καρδιάς και τη μηχανική υποστήριξη της λειτουργίας του κυκλοφορικού έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη της επιστήμης της Καρδιολογίας. « Αυτή η διάκριση αντανακλά την πολύχρονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων, από την οικογένειά μου μέχρι συνεργάτες και συνάδελφους στην Αμερική, την Ελλάδα και την Κύπρο» , ανέφερε ο δρ. Σταύρος Δράκος και πρόσθεσε: «Η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις συνεχείς εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή διασύνδεση των ευρημάτων στους θαλάμους των ασθενών μας στις πανεπιστημιακές κλινικές, με όσα ανακαλύπτουμε μέσω των ερευνών μας στα εργαστήρια αυτών των κλινικών. Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι η νεοσύστατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και με τη συνεχή στήριξη της πολιτείας θα συνεχίσει να συνδυάζει το ιατρικό έργο με την ιατρική έρευνα».

Ο δρ. Σταύρος Γ. Δράκος είναι καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα και επικεφαλής του προγράμματος Καρδιακής Ανεπάρκειας, Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έγινε παγκοσμίως γνωστό το 1982, με την τοποθέτηση της πρώτης μόνιμης τεχνητής καρδιά σε άνθρωπο. Ο δρ. Δράκος καταγράφει μια λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ και διακρίνεται στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και αλλά καρδιολογικά προβλήματα.

Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές ιατρικές εργασίες που οδήγησαν στη δημιουργία του βραβευμένου Προγράμματος Ανάρρωσης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γιούτα. Ο δρ. Δράκος είναι επίσης συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΝIH/NHLBI) για την καρδιακή ανάρρωση και του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιακής Ανάρρωσης (UCARS).

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή