Ο Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης σε tandem bike μαζί με συνοδό
Ρεπορτάζ Μαρία Πετρούτσου
petroutsou@neakriti.gr

Μετά το Παγκόσμιο ο Κώνστατίνος Τσαγκατάκης ονειρεύεται την Παραολυμπιάδα

Με παρακαταθήκη την 7η θέση στα 95 km, στο Γύρο της Φλάνδρας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ του Βελγίου, ο 18χρονος Κωνσταντίνος -Εφραίμ Τσαγκατάκης μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον και τη συμμετοχή του σε μία Παραολυμπιάδα.

Σαν εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη, η εμπειρία στο Βέλγιο. ήταν έτρεξα ανάμεσα σε Παγκόσμιους Πρωταθλητές και χρυσούς Ολυμπιονίκες. Μπορώ να πω ότι χάρηκα με τις διακρίσεις μου, όταν έμαθα ότι ήμουν 7ος. Πάμε δυνατά για τα επόμενα… », τόνισε στην «Κρήτη νεαρός ποδηλάτης με τον προπονητή του Γιώργο Βαρβεράκη να του πλέκει το εγκώμιο για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει: «Ο Κωνσταντίνος είναι ένα παράδειγμα νέου παιδιού. Στα 1 8 του χρόνια ανοίγει τα φτερά του για άλλους ορίζοντες. Δουλεύει καθημερινά, μεθοδευμένα, κυνηγάει το όνειρο του! Να βλέπουμε παιδιά μας εξελίσσονται και να φτάνουν σε διεθνές επίπεδο. Μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει. Μυστικό είναι η δουλειά, η διάθεση. το ομαδικό π πνεύμα ώστε το όνειρο να κάνεις πράξεις. Όταν στοχεύεις ψηλά, προσαρμόζεις τη ζωή σου γύρω από αυτό. Αυτό κάνει και ο Κωνσταντίνος».

Όπως πάντως εξήγησε ο ίδιος, ως μαθητής Γ’ Λυκείου, έχει ένα απαιτητικό πρόγραμμα όμως έχει καταφέρει να προγραμματίζει το χρόνο του μεταξύ μαθημάτων και προπονήσεων. Ο Κωνσταντίνος, ως αθλητής με μειωμένη όραση αγωνίζεται με ποδήλατο tadem,και οδηγό- πιλότο τον Δημήτρη Σκιντζή με τον οποίο συνεργάζονται άψογα. «Η ποδηλασία εξελίσσεται και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα ως Ομοσπονδιακό προπονητή. Το παράδειγμα των παλαιότερων ακολουθούν τα νέα παιδιά και αυτή η μαγιά έχει καλά αποτελέσματα και κυρίως μία μεγάλη δυναμική. Νομίζω ότι τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγάλες επιτυχίες από αυτά τα το δουλεύουν, νοοτροπία μεταδίδει ο ένας στον άλλο. . . ».

Πάντως αναφορικά με τον Κωνσταντίνο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν κρύβει πως μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή του επόμενες κάτι που αποτελεί όνειρο και του 18χρονου ποδηλάτη: «Ονειρεύομαι τη συμμετοχή μου σε μία Παραολυμπιάδα. Αυτός είναι ο μέγιστος στόχος κάθε αθλητή εκτός βέβαια από ενδιάμεσους στόχους. . . Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω όσο μπορώ, με το μέγιστο δυνατοτήτων μου, μέχρι να φτάσω και στην Παραολυμπιάδα… Δεν θέλω να φανώ υπερήρωας αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι π προσπαθώ όσο μπορώ». Ο Κωνσταντίνος πάντως στέλνει και το μήνυμα του: «Από κάθε αγώνα κερδίζω μαθήματα… Αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά που δεν έχουν σκεφτεί να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είναι ότι ο αθλητισμός δεν έχει περιορισμούς, όποιος θέλει μπορεί να ασχοληθεί. Είτε είναι ανάπηρος, είτε αρτιμελής. Αρκεί να θέλει, αν το βάλει στόχο… μπορεί…»

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης με τον προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη

Η Εθνική…

Ο Γιώργος Βαρβεράκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την παρουσία των αθλητών-τριών του «Τάλως πρόσφατα» στο Faistos Cup, γνωστοποιώντας τις κλήσεις στην Εθνική: «Το άθλημα δείχνει τη δυναμική του. Τα παιδιά του Τάλως είχανε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Επίσημα μπορώ να σας πω ότι στην Εθνική ομάδα είναι η Ευγενία Σταμάτη με την Ηρώ Μηλάκη και την Ευτυχία Γαληνάκη που θα μας εκπ εκπροσωπήσουν εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας που θα γίνει 9-1 3 Ιουνίου και από κει θα κλειδώσουν οι θέσεις για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Και βέβαια ο Κώστας Τσαγκατάκης με τον Δημήτρη Σκιντζή, ο Φώτης Βοριζανάκης αλλά και υπόλοιπα παιδιά θα ετοιμαστούμε για το επόμενο μεγάλο ραντεβού που θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία όπου θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη τριετία».

Δείτε Σχετικό Βίντεο:

Πηγή: Εφημερίδα “Νέα Κρήτη”

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή