ο 15χρονος Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον και πίσω η κατασκευή του

Ένας 15χρονος αυτιστικός έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Η αναπηρία – η οποιαδήποτε αναπηρία- δεν μπορεί σχεδόν ποτέ να σταθεί εμπόδιο σε ένα ανάπηρο αλλά δυνατό, αποφασισμένο και προικισμένο άτομο να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όσο κι αν αυτό το όνειρο φαντάζει περίπου απραγματοποίητο. Έτσι και ο Ισλανδός δεκαπεντάχρονος αυτιστικός Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον, βρήκε ένα όνειρο, έβαλε στόχο να το πραγματοποιήσει και το πραγματοποίησε , «μαγεύοντας» τους πάντες με το δημιούργημά του, παραδίδοντας μαθήματα ζωής και παρουσιάζοντάς τους ένα μοναδικά πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, χρησιμοποιώντας τουβλάκια της Lego. Το μοντέλο έχει μήκος 8 μέτρα και πλέον μπορεί κάποιος να το θαυμάσει σε ένα μουσείο στην αμερικανική πολιτεία του Τενεσσί.

Ο Μπρίνιας , εργάστηκε σκληρά για παραπάνω από 700 ώρες (11 μήνες) για να φτιάξει το αριστούργημά του – χρησιμοποιώντας 56.000 τουβλάκια lego για να το πετύχει, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά σχέδια του ναυαγισμένου πλοίου προκειμένου να αποφασίσει πόσα τουβλάκια θα χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την κατασκευή του, πραγματοποιώντας το όνειρό του και δίνοντας ένα μοναδικό παράδειγμα αφοσίωσης και ικανότητας που τίποτε δεν την εμποδίζει.

Χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο

Όπως είπε, για να ολοκληρώσει την εκπληκτική και πανέμορφη κατασκευή του, χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη. «Μου χρειάστηκαν πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου».

Ο 15χρονος αυτιστικός, θυμάται να παίζει με τα Legos για ώρες από τότε που ήταν 5 ετών. “Μερικές φορές έχτιζα με τη χρήση οδηγιών και μερικές χρησιμοποιούσα τη δική μου φαντασία.” είπε. « Όταν ταξίδεψα με τη μαμά μου στη Legoland στη Δανία και είδα για πρώτη φορά όλα τα εκπληκτικά μεγάλα μοντέλα γνωστών σπιτιών και αεροσκαφών, τοποθεσιών και πλοίων, τότε σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ το δικό μου μοντέλο .”

Για να ολοκληρώσει το έργο βασίστηκε στη βοήθεια του παππού του Ogmundsson, ο οποίος είναι μηχανικός.

τιτανικός από τουβλάκια lego

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο