Εσωτερικός χώρος θεάτρου. Θέσεις σε κόκκινο χρώμα.

Πρώτη φορά φέτος προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τις μονογονεϊκές οικογένειες

Άρχισε χθες η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παροχών θεατρικών επιχειρήσεων και κινηματογράφων για το «Πρόγραμμα Πολιτισμού και θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» για την περίοδο 2023-2024. Πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Θα εκδοθούν έως 150.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ.

Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο:

• Για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές, στα 15 € και στα 12 € για τις παιδικές θεατρικές σκηνές.

• Για κινηματογραφικές προβολές, στα 6 € για γενική είσοδο και στα 5€ για παιδικές ταινίες.

• Για κινηματογραφικές προβολές 3D, στα 10 € για γενική είσοδο και στα 9€ για παιδικές ταινίες.

Με την επιταγή οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το Μητρώο Παροχών της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται έως την Κυριακή 10.12.2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

❗❗ Συγκεκριμένα, σήμερα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις όσων το τελευταίο ψηφίο είναι 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 και 2, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή όσων το τελευταίο ψηφίο είναι 1 και 0, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ⇒ https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos

📌 Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική -> Εργασία και Ασφάλιση -> Αποζημιώσεις και Παροχές -> Επιταγές θεάματος.

Δικαιούχοι είναι:

• εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,

• ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική κατηγορία τους με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,

• άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ή αν είναι μονογονείς έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Επιπλέον, δεν πρέπει να έχουν ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω από 80.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα. Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα). Συνολικά θα εκδοθούν έως 150.000 επιταγές, προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται έως την Κυριακή 10/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο gov.gr, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Πηγή: Εφημερίδα: “Δημοκρατία”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή