• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Έναρξη 2ου έτους προγράμματος «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια» από το σωματείο Φροντίζω
Μπάνερ με λογότυπο του προγράμματος «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια»

«Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια»

Παρατηρείται πως η άνοια μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση των ηλικιωμένων, οικονομική και ψυχοσωματική εξουθένωση των φροντιστών τους εφόσον δεν λάβουν υποστήριξη και κατάλληλη φροντίδα. Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα το σωματείο Φροντίζω βρέθηκε δίπλα στις οικογένειες που φροντίζουν ένα άτομο με άνοια με σκοπό να καλύψει σημαντικές ανάγκες που προέκυψαν ως συνέπεια αυτής και ειδικότερα από τον Οκτώβριο του ’21 και για έναν χρόνο, το Φροντίζω υλοποίησε, μετά από δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ιδρύματος , το έργο «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια» υποστηρίζοντας ανθρώπους με άνοια και τους φροντιστές τους στην περιοχή της Πάτρας.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια», μετά τον ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο των υπηρεσιών του και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, συνεχίζεται από τον Απρίλιο του 2022 και για έναν ακόμη χρόνο μετά από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Κεντρική δράση του έργου είναι η κατ’ οίκον παρέμβασης στην άνοια, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την λειτουργικότητα των ατόμων με άνοια, να εξασκήσει τις γνωστικές λειτουργίες τους, να ενισχύσει την κοινωνικοποίηση και τέλος να συμβάλλει στην υποστήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών αναφορικά με την άνοια, οδηγώντας στην ομαλοποίηση των σχέσεων και ρόλων μέσα στην οικογένεια.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

• Αξιολόγηση νευρογνωστικών λειτουργιών ατόμων με άνοια
• Νοητική και σωματική ενδυνάμωση
• Νοσηλευτική συμβουλευτική
• Εκπαίδευση των οικογενειακών φροντιστών στη διαχείριση της φροντίδας των ατόμων με άνοια
• Συμβουλευτική υποστήριξη οικογενειακών φροντιστών
• Υποστήριξη οικογενειακών αναγκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην άνοια- ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή και νοσηλευτή.

Καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την διασφάλιση της υγείας τόσο των επαγγελματιών όσο και των ωφελούμενων και παράλληλα την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον καθημερινά στο τηλέφωνο του Σωματείου Φροντίζω 2610240242 σε πρωινές ώρες 10:00 – 12:00 .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει κριτηρίων.

Φωτογραφίες με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και σωματικής ενδυνάμωσης.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή