Δύο τετράτροχα ρομπότ στο ένα είναι κουμπωμένο πάνω καρότσι μωρού και στο άλλο οθόνη
Πηγή Εικόνας: thekoreancarblog.com

H HYUNDAI αποκαλύπτει ένα τετράτροχο ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει σχεδόν τα πάντα διευκολύνοντας τον άνθρωπο, από δέματα, φορτία αντικειμένων, δίσκους με ποτά μέχρι και… μωρά.

To Mobile Eccentric Droid (MobED) είναι ένα τετράτροχο ρομπότ επίπεδο σαν πλατφόρμα διαστάσεων 67 cm σε μήκος και 60 cm πλάτος, καθώς και 4×4 κίνηση στους τροχούς των 12 ιντσών. Ένα περίτεχνο σύστημα αναρτήσεων του επιτρέπει να κρατά ίσια τη βάση του ακόμα κι αν βρίσκεται σε επικλινές επίπεδο, ρυθμίζοντας τη γωνία του φορτίου του, έχοντας «σταθερότητα και υψηλή ευελιξία».

Η χρήση του MobED περιορίζεται μόνο από τη φαντασία του χρήστη, αφού η Hyundai το αποκαλεί απλά μία «πλατφόρμα κίνησης» και θέλει να το πουλήσει σε βιομηχανικούς συνεταίρους προσαρμοσμένο στις δικές τους απαιτήσεις.

Μελλοντικές εκδόσεις θα αντέχουν ακόμα και το βάρος ενός ανθρώπου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή κίνησης για τους ηλικιωμένους ή αυτούς με προβλήματα κίνησης όταν η πλατφόρμα αναπτυχθεί αρκετά για να σηκώνει το βάρος τους.

To MobED έχει τελική ταχύτητα 30 χλμ./ ώρα, ζυγίζει 50 kg και η μπαταρία του αντέχει για τέσσερις ώρες χρήσης. Η Hyundai δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αν χρησιμοποιεί κάμερες ή LiDAR για την πλοήγηση, ούτε αν διαθέτει κάποιο λογισμικό αυτόνομης πλοήγησης. Ωστόσο, θεωρεί πως θα είναι το μέλλον του εξοπλισμού στον τομέα της κινηματογράφησης και του delivery.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: Εφημερίδα “ON Time”

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή