Την Τετάρτη 2 Απριλίου ο Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Ανθούσας, για να συγχαρεί την ουσιαστική δουλειά των εκπαιδευτικών και να εκπλαγεί από την παιδική αθωότητα και το πάθος που είχαν τα παιδιά για να γνωρίσουν αυτό που οι μεγάλοι λέμε «Διαφορετικότητα», εκείνοι όμως το λένε απλά «Άνθρωπος»!

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ανθής και της κυρίας Μαρίας, των δασκάλων τους, προσπάθησαν να κινηθούν στις τάξεις τους με κλειστά μάτια, έκαναν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές διαφορετικές φυσικά η μια από την άλλη αλλά όλες όμορφες και αληθινά δικές τους, ενώ έπαιξαν και τυφλόμυγα με τον κ. Αυγουλά προσπαθώντας να αναγνωρίσουν με την αφή τους και χωρίς να βλέπουν αντικείμενα από την καθημερινότητα τους.

Παράλληλα, οι μικροί μαθητές επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις στον κ. Αυγουλά, αφού του χάρισαν ένα πακέτο με
ζωγραφιές βασισμένες στο θέμα «πώς φαντάζεστε τον επισκέπτη μας;», όπου εκεί ήταν αποτυπωμένη όλη τους η φαντασία για το πώς θα είναι εκείνος πριν τον γνωρίσουν, ενώ φεύγοντας του χάρισαν ένα μεγάλο κολλάζ με τα χαμόγελα τους ανάγλυφα από πλαστελίνη, ζωγραφισμένα σε πρόσωπα κομμένα από χαρτόνι!

Λόγω των πολλών ερωτήσεων των παιδιών και της επιτυχίας της επίσκεψης, ο κ. Αυγουλάς παρέμεινε στο Νηπιαγωγείο Ανθούσας μια ώρα παραπάνω από το προγραμματισμένο, ενώ εξερχόμενος από το σχολείο δήλωσε:

«Τα παιδιά είναι γεμάτα έμπνευση, δημιουργικότητα, ταλέντο, αθωότητα και αγάπη. Φανταστείτε όλο αυτό το μείγμα θετικών συναισθημάτων, χαρισμάτων και πολυσυλλεκτικότητας να δουλεύει για να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική αγκαλιά που τους χωρά όλους! Τότε σίγουρα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο! Συγχαίρω επίσης τις δασκάλες για την πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας που έκαναν με τα παιδιά για τη σημερινή ημέρα, και καλώ όλους αυτούς τους εμπνευστές της διαθεσιμότητας να αφήσουν τα γραφεία τους και να μπουν έστω μια ώρα σε μια τέτοια σχολική τάξη, για να γνωρίσουν επιτέλους την ψυχή και τις πραγματικές δυνάμεις των Ελλήνων εκπαιδευτικών πριν συνεχίσουν να σχεδιάζουν την εξόντωση τους».

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή