απόσπασμα από το comic όπου ανάπηρο άτομο μιλάει στο τηλέφωνο και λέει στο συνομιλητή του "Ναι και έστω ότι τη βρίσκω ελεύθερη...Μετά τα σκαλάκια με το αμαξίδιο;" και κάνει εικόνα ένα αμαξίδιο μπροστά στα σκαλιά

Υποδομές προσβασιμότητας: Υπέρ της σοβαρής αντιμετώπισης του προβλήματος η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Τα προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ και γενικότερα των ευαίσθητων ομάδων του νησιού μας, είναι το θέμα του νέου comic strip του «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ κόμικς τοίχου».

Με πρωταγωνιστή τον ήρωα της σειράς που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, κυκλοφόρησε το νέο comic strip του «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ κόμικς τοίχου»*. Τα Άτομα με Αναπηρία, οι υπερήλικες, οι μητέρες με μωρά και γενικότερα οι ευαίσθητες ομάδες, δικαιούνται ισότιμη αντιμετώπιση ως μέλη της κοινωνίας μας και είναι υποχρέωση όλων μας να μην τους δημιουργούνται εμπόδια προσβασιμότητας.

Στην προσπάθειά τους για κοινωνικοποίηση, για προσφορά και συμμετοχή στην καθημερινότητα οφείλουμε να είμαστε αρωγοί. Η συμμετοχή όλων είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Αναδεικνύοντας τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν, ακόμα και στο κεντρικότερο σημείο του νησιού, η ομάδα ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων και κυρίως των αρμόδιων φορέων, για μια σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητας των ΑμεΑ και γενικότερα των ευαίσθητων ομάδων, μέσω της εξασφάλισης των απαραίτητων υποδομών.

(*) Η σειρά κόμικς της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και αρχών, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ικανών να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη μελλοντική πορεία του νησιού μας. Οι σελίδες του κόμικ αναρτώνται σε μηνιαία βάση, τόσο διαδικτυακά, σε τοίχους κοινωνικών δικτύων, όσο και σε μορφή αφίσας, σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων του νησιού.

Πηγή: www.syrostoday.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή