• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • «Ένα παράθυρο μικρό»: Cd με τραγούδια και μελωδίες για παιδιά με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος
 

Σκίτσο ενός πουλιού με διάφορα χρώματα

Στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα με τραγούδια και μελωδίες για παιδιά με και χωρίς διαταραχή Αυτιστικού φάσματος.

Πώς 18 τραγούδια και μελωδίες μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι και το σχολείο;

Το «Ένα παράθυρο μικρό», είναι μία μοναδική στο είδος της μουσική συλλογή στην Ελλάδα που απευθύνεται σε παιδιά με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), στους γονείς τους, σε παιδαγωγούς και θεραπευτές, σε όλους εμάς, για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και δημιουργικού παιχνιδιού.

Ανακαλύψτε το μουσικό σύμπαν, με τα τραγούδια και τις μελώδιες, που υπογράφουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, το οποίο διατίθεται δωρεάν για να το ακούσουμε στο ΥouΤube του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ μπορούμε να το κατεβάσουμε μέσα από το onassis.org.

Ακούστε και κατεβάστε δωρεάν όλη τη μουσική συλλογή εδώ.

Για να αγαπήσεις τη μουσική, πρέπει να μιλάει στην καρδιά σου.

Τα τραγούδια δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», το οποίο πραγματοποιείται από το 2013 στην Αθήνα και σε πόλεις της περιφέρειας, όπου περισσότεροι από 2.700 γονείς, παιδιά, εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα βιώνουν την εγγύτητα που δημιουργεί η μουσική, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και εκπαιδεύονται μαζί με τα παιδιά τους.

Ένα παράθυρο μικρό ανοίγει για να ζήσουμε μεγάλες εμπειρίες, με απλές καθημερινές στιγμές, συναισθήματα και αντιδράσεις. «Ένα παράθυρο μικρό» με ορίζοντα έναν κόσμο διαφορετικό και τόσο ξεχωριστό, τον κόσμο των μικρών και των μεγάλων που ζουν με διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

«Ένα παράθυρο μικρό» ανοίγει μελωδικά για παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γονείς, παιδαγωγούς και φίλους. Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ακολουθώντας τον ρυθμό και τους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», δημιούργησαν μελωδίες και στίχους που, μέσα από ρυθμικά μοτίβα, γίνονται το δημιουργικό εκείνο μέσο το οποίο ενισχύει με έναν ασφαλή και ευχάριστο τρόπο τον αυθορμητισμό και την ευέλικτη σκέψη.

Όλοι μαζί τραγουδάμε για να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση απλών καθημερινών στιγμών, συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και για να μοιραστούμε τη ζωή μας με περισσότερη μουσική και έμπνευση

Μάθετε περισσότερα εδώ.

WEBINAR | CD: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΙΚΡΟ» ⇔ Πληροφορίες Συμμετοχής εδώ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή