Σκίτσο: Χέρι που δίνει αίμα και καρδιά που το παίρνει

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο αρθρογράφος μας Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας θα κλείσει άλλον έναν γύρο γύρω από τον ήλιο, όπως θέλει να λέει.

Από μικρός ήθελε να κλείσει τα 18, όχι για να βγει να πιει ή να οδηγήσει νόμιμα, αλλά για να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όπως κάποιοι πολύ αγαπημένοι άνθρωποι γύρω του. Όμως δεν τα κατάφερε. Στα 21, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, παίρνει πλέον μόνιμα φαρμακευτική αγωγή η οποία τον αποκλείει από υποψήφιο αιμοδότη.

Αν ο Παναγιώτης δεν είχε το ατύχημα θα έδινε αίμα περίπου 2 φορές τον χρόνο και θα είχε καταφέρει να δωρίσει τουλάχιστον 40 φιάλες αίμα μέχρι σήμερα. Φέτος βρήκε τον τρόπο να το κάνει!

Στην Ελλάδα του 2020, με στατιστικές που επισημαίνουν ότι το 60% των ανθρώπων θα χρειαστεί κάποια στιγμή αίμα στη ζωή του, ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών φτάνει το 0,65% του πληθυσμού. Παγκοσμίως το 90% των ανθρώπων που θα μπορούσαν να δώσουν αίμα δεν το κάνουν…

Για τα γενέθλιά του ο Παναγιώτης ζητάει ένα αλλιώτικο δώρο, μία φιάλη αίμα. Όχι για τον ίδιο, αλλά για όλους εμάς. Μία φιάλη αίμα και ίσως μία εγγραφή στο μητρώο εθελοντών αιμοδοτών.

“Αν καταφέρω να μαζέψω αυτές τις 40 φιάλες αίμα, θα έχω κερδίσει ένα προσωπικό στοίχημα. Αν όμως εμπνεύσω έστω δέκα ανθρώπους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες θα έχω κερδίσει ελπίδα”, μας λέει.

Ο Παναγιώτης επισκέπτεται καθημερινά σχολεία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και, ως motivational speaker, συζητάει με τα παιδιά για την καθημερινότητά του ως χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου προσπαθώντας να σπάσει τα στερεότυπα που έχουν για την αναπηρία. Αλλάζει, δηλαδή, τον κόσμο…

“Πολύ συχνά σκεφτόμαστε πώς θα θέλαμε να είναι αλλιώς ο κόσμος. Τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να είσαι μέρος αυτής της αλλαγής. Με 10 λεπτά από  μια μέρα σου θα μπορείς να νιώθεις περήφανος ότι έσωσες ή βελτίωσες σημαντικά μία ζωή. Πόσες φορές έχεις αυτή την ευκαιρία;”.

Μπορεί να μην γνωρίζεις τον Παναγιώτη αλλά αν έχεις μία ώρα αυτή την Παρασκευή σε προσκαλεί στα γενέθλιά του. Μην ανησυχείς, δεν θα χρειαστεί να φέρεις τίποτα, την διάθεσή σου, ένα χαμόγελο και να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν. Εννοείται μετά έχει κέρασμα πορτοκαλάδα, σνακς και πολύ ευγνωμοσύνη.

Αν έχεις λίγο χρόνο την Παρασκευή για να σώσεις ζωές, δήλωσε συμμετοχή στο παρακάτω event και ενημέρωσε προσωπικά τον Παναγιώτη ότι θα είσαι εκεί.

⇒ Θα σας πιούμε το αίμα (γενέθλιο party αιμοδοσίας ή κάτι τέτοιο)

Σε περιμένουμε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή