Μικρόφωνο ραδιοφώνου σε μαύρο φόντο. Κάτω αριστερά η φράση "#EmbraceEquitytalks" και το λογότυπο της KPMG

Mια σειρά podcasts επιχειρούν να εμπνεύσουν την κοινωνία και το επιχειρείν

Podcasts #EmbraceEquitytalks: 10 προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, σκηνής συζητούν με στελέχη της KPMG θέματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης

Με τη σειρά podcasts #EmbraceEquitytalks η KPMG επιχειρεί να ενθαρρύνει την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο να υιοθετήσει την πρακτική των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, αλλά και να πατάξει τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, #EmbraceEquity, η KPMG μας συστήνει στα podcasts αυτά κάποιες προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, ζωής που μπορούν να μας εμπνεύσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα στελέχη της KPMG, Δανάη Καλαματιανού, Άρτεμις Πάνου, Νιόβη Σαρρή, Αλκιβιάδης Σιαράβας και Γεωργία Σταματέλου και ανοίγουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με καλεσμένες και καλεσμένους από διαφορετικούς χώρους και με ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίοι εκφράζουν όλη τη βεντάλια και την «πολυχρωμία» που διέπει η διαφορετικότητα. Οι Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Βασίλης Καραμητσάνης, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μάρθα Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλπη Πετράκη, Νίκος Τσατσακλάς, Πένυ Ρέτσαμας αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και θέσεις γύρω από την παλέτα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της ισότιμης ένταξης.

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Νοιώθω υπερήφανος που τόσο διακεκριμένες προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε για τα θεμέλια μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Δεν σας κρύβω πως στη σειρά #EmbraceEquitytalks, οι αξιόλογοι προσκεκλημένοι μας φανερώνουν αλήθειες ανθρώπινες οι οποίες γίνονται έμπνευση για όλους εμάς στο χώρο εργασίας, αλλά και την κοινωνική ζωή. Συζητήσεις που στο παρελθόν ήταν άβολες, γίνονται απαραίτητες στο σήμερα.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι στην KPMG δεν γίνονται διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα και αποκλειστικά στον επαγγελματισμό, τις επιδόσεις και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες στην Ελλάδα, την κ. Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 55% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες.

Βεβαίως, η ισότιμη ένταξη των γυναικών, αλλά και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων δεν είναι μια υπόθεση “λυμένη”. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο δημόσιος διάλογος και η ανάδειξη των θεμάτων αυτών συνδράμει στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων.»

Στέλλα Σαμαρτζή

Η Άρτεμις Πάνου συζητά με την Στέλλα Σαμαρτζή για τον ρόλο της γυναίκας στην εργασία και την κοινωνία εν γένει, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το work-life balance και η ευεξία για να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες και άνθρωποι. Η Στέλλα Σαμαρτζή έπειτα από μια μακρά πορεία στον διαφημιστικό κλάδο, πιστοποιήθηκε σε «Wellness Coach» και «Corporate Coaching και Mentoring» και πλέον μέσα από την YooDOo Corporate Wellness προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ευεξίας σε εταιρίες. Μεταξύ άλλων, είναι συνιδρύτρια του ελληνικού γυναικείου δικτύου Hellenides και ασχολείται τον τελευταίο καιρό με την δημιουργία και συγγραφή βιβλίου ευεξίας για παιδία και ενήλικες.

✤ Νίκος Τσατσακλάς

Η Νιόβη Σαρρή συζητά με την Νίκο Τσατσακλά εφ’ όλης της ύλης για την αναπηρία του που δεν τον περιόρισε ούτε στιγμή, την εργασία ως ΑμεΑ, αλλά και το πάθος του για τον αθλητισμό που του «χάρισε» μια δεύτερη ζωή. Ο Νίκος Τσατσακλάς παρότι εκ γενετής τυφλός, ήρθε στην Αθήνα από την Κω, σπούδασε πολιτικές επιστήμονες στο ΕΚΠΑ, εργάστηκε στα ΕΛΤΑ και έκανε οικογένεια. Στα 45 του αποφασίζει να γίνει μαραθωνοδρόμος και μάλιστα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε την 11η θέση διεθνώς και την Νο1 στην Ελλάδα στην κατηγορία του.

✤ Αλεξάνδρα Γεωργιάδου

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας συζητά με την Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, έμπειρό στέλεχος στο χώρο της επικοινωνίας με 25ετη πορεία, για το work-life balance, τη μονογονεϊκή οικογένεια και την εργασία, την εμπειρία του καρκίνου, αλλά και πως μπορούμε να κάνουμε το equity πράξη στην καθημερινότητά μας. Η Αλεξάνδρα στα πρώτα χρόνια της καριέρας της εργάστηκε ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρική επικοινωνία σε θέσεις ευθύνης, σε πολυεθνικούς οργανισμούς. Σήμερα είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας στην εταιρεία Παπαστράτος. Είναι μητέρα ενός 16χρονου αγοριού και cancer survivor. H εμπειρία της με τον καρκίνο υπήρξε η αφορμή για την ενασχόλησή της με τη Θετική Ψυχολογία και τη μελέτη για το Νόημα της Ζωής ως την κινητήρια δύναμη των πάντων. Θεωρεί ως το μεγαλύτερο της επίτευγμα τις ουσιαστικές σχέσεις που χτίζει με τους ανθρώπους γύρω της και συνεχίζει να επενδύει με πάθος σε αυτό.

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Η Γεωργία Σταματέλου συζητά με την Σοφία Κωνσταντοπούλου, ιδρύτρια και πρόεδρο των Greek International Women Awards- GIWA για τον θεσμό αυτό, και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στα Βραβεία, για τις προκλήσεις των γυναικών στην εργασία και την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουμε για τις ίσες ευκαιρίες. Η Σοφία Κωνσταντοπούλου μετά από μία δεκαπενταετίας συνεχούς εργασίας στο εξωτερικό σε οργανισμούς όπως η UNESCO, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, έχει διαχειριστεί έργα ανάπτυξης στρατηγικής για πολυεθνικές εταιρείες σε διαφορετικούς κλάδους, όπου ειδικεύτηκε στο corporate marketing, στρατηγική και διαπραγματεύσεις, στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων και στις πρακτικές CRM (customer relation management). Έχει δώσει διαλέξεις για την επιχειρηματικότητα σε πανεπιστήμια όπως το Hult International Business School. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία με διεθνή ρόλο, και μητέρα ενός κοριτσιού.

✤ Αμαλία Κωνσταντακοπούλου

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας συζητά με την Αμαλία Κωνσταντακοπούλου για το πώς ξεκίνησε το «ταξίδι» του Οργανισμού The Tipping Point, τον ρόλο του σχολείου και της εκπαίδευσης για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, αλλά και πώς μπορούμε να κάνουμε το equity πράξη. Η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου εργάστηκε στο χώρο της επικοινωνίας, ανέλαβε θέσεις ευθύνης στο marketing εταιρειών, ως σύμβουλος επικοινωνίας στο χώρο της μόδας. Πριν από μερικά χρόνια έκανε στροφή στην καριέρα της, ιδρύοντας το The Tipping Point, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αλλάζει βιωματικά την αντίληψη 40.000+ μαθητών από το Φουρφουρά Κρήτης και τις Οινούσσες μέχρι την Ηγουμενίτσα και τη Βιβλιοθήκη Πρεσπών, φέρνοντας τον κόσμο στην τάξη των παιδιών αυτών.

Πένυ Ρέτσα

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας συζητά με την Πένυ Ρέτσα για τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας, την επιτακτική ανάγκη για υιοθέτηση equity πρακτικών και την πάταξη των στερεοτύπων. Η Πένυ Ρέτσα έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, σε έργα οικονομικών υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού στρατηγικής σημασίας σε πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς υγείας. Σήμερα είναι Market Access & External Relations Director και μέλος της Διοικητικής Ομάδας της AbbVie Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, αλλά και σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

Μάρθα Μυλωνά,

Η  Δανάη Καλαματιανού, Marketing Specialist, KPMG στην Ελλάδα συζητά με τη Μάρθα Μυλωνά, για την εξέλιξη του diversity, inclusion και equity στο πέρασμα των χρόνων στο εργασιακό περιβάλλον, για την αντιμετώπιση των στερεοτύπων αλλά και για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ενδυνάμωση των γυναικών σε ηγετικές και όχι μόνο θέσεις. Η Μάρθα Μυλωνά διαθέτει πολυετή πείρα ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού στους κλάδους του Τουρισμού, των Ασφαλειών, των Καταναλωτικών αγαθών, της Διαφήμισης και της Επικοινωνίας, καθώς και σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Επίσης κατείχε το ρόλο της Senior Principal σε μεγάλη Συμβουλευτική εταιρεία. Έκτοτε συνεχίζει και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα ΗR, Ηγεσίας & Executive-Team Coaching. Για 10 συνεχή έτη ήταν Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ. Είναι μέλος των επιτροπών Women in Business, LEAN IN, της Συμβουλευτικής Επιτροπής Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του The Boardroom και του Just a Number. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

✤ Έλπη Πετράκη

Η Άρτεμις Πάνου, Director, KPMG στην Ελλάδα συζητά με την Έλπη Πετράκη για το ρόλο των γυναικών στη ναυτιλία, τη συμπερίληψη και τις προσπάθειες για equity στον κλάδο της ναυτιλίας, του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας, την ανάγκη για την πάταξη των στερεοτύπων, αλλά και πώς μπορεί η ναυτιλία να προσελκύσει νέα ταλέντα. Η Έλπη Πετράκη είναι Πρόεδρος των WISTA Hellas και WISTA International, Αντιπρόεδρος Β’ στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και Operations, Chartering & Business Development Manager στην ENEA Management Inc. Ως Πρόεδρος του Women in Shipping and Trade Association εστιάζει την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων και τη χάραξη και υλοποίηση ορθών στρατηγικών για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στον ναυτιλιακό κλάδο, τη διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών για όλες και όλους τους εργαζόμενους, όπως και την υποστήριξη των γυναικών για επαγγελματική και ατομική εξέλιξη. Αλλά και με όλες τις ιδιότητές της δραστηριοποιείται ενεργά σε πρωτοβουλίες και δράσεις που υποστηρίζουν τις γυναίκες του ναυτιλιακού χώρου, αλλά και που ενδυναμώνουν τις νεότερες γενιές να επιλέξουν τη ναυτιλία ως καριέρα. Μεταξύ άλλων, μέσω της ενεργής δράσης της, είναι πλέον γνωστή στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, έχει συμπεριληφθεί στη Lloyds List Top 100 maritime influencers, ενώ έχει διακριθεί ως Honorary Fellow του Institute of Chartered Shipbrokers ― η υψηλότερη επιβράβευση που μπορεί να αποδοθεί από έναν οργανισμό προς άτομα για τη συμβολή τους στην εμπορική ναυτιλία.

Βασίλης Καραμητσάνης

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager, KPMG στην Ελλάδα συζητάει με τον Βασίλη Καραμητσάνη για το φεστιβάλ ANIMASYROS που πραγματοποιείται στην καρδιά του Αιγαίου, για τον ρόλο του animation και της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια μιας πιο συμπεριληπτικής κουλτούρας, για τη διαφορετικότητα, αλλά και την πρόσβαση στις ίσες ευκαιρίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο Βασίλης Καραμητσάνης αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ρόττερνταμ, Αμβούργου και Αιξ-Μασσαλίας III. Από το 2002 είναι δικηγόρος Αθηνών. Από το 2008 είναι πρόεδρος του ANIMASYROS Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ενώ έχει εκλεγεί από το 2015 πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και από το 2022 πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους (CIFEJ). Το 2018 αναγορεύθηκε Ιππότης του Τάγματος των Γραμμάτων των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ περίοδο 2018 – 2019 υπηρέτησε στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

✤ Σοφία Παπαδοπούλου

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizensip Manager, KPMG στην Ελλάδα συζητάει με την Ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου για τις προκλήσεις των πρωταθλητών και της ιστιοπλοΐας, για τη συνεργασία και πώς αυτή βοηθάει στην equity κουλτούρα, αλλά και το διεθνές φεστιβάλ “Steering the Course” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, και συγκεκριμένα για το «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού» το οποίο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Η Σοφία Παπαδοπούλου ξεκίνησε ιστιοπλοΐα στα 8 της. Έκτοτε αυτό έγινε το αγαπημένο της άθλημα και με αυτό έμελλε να φέρει στην χώρα μας το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο! Στη σταδιοδρομία της έχει κατακτήσει πάνω από 16 χρυσά, αργυρά και χάλκινα πρωταθλήματα σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ είναι γνωστή και για την κοινωνική και εθελοντική της δράση. Πλέον των αγωνιστικών της διακρίσεων, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας σε δύο επιτροπές, για την ανάπτυξη των νέων στον αθλητισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη των Αγώνων.

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα podcast της KPMG στην Ελλάδα σε website, Apple Podcasts, Google και Spotify.

Πηγή: www.athensvoice.gr

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή