Γυναίκα μοντέλο αγκαλιάζει τον εαυτό της σε κίτρινο φόντο

Φέτος το Genderhood συμμετέχει στην Παγκόσμια Καμπάνια #EmbraceEquity του οργανισμού International Women’s Day και ενώνει τις δυνάμεις του με τη Spirit Nagual Photography. Με μια ξεχωριστή φωτογράφιση δίνει ένα ηχηρό μήνυμα για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλες, όλους και όλα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις λόγω φύλου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμβολίζει για το Genderhood τον αγώνα για έναν κόσμο ένταξης, κατανόησης και ισότητας, χωρίς προκαταλήψεις, όπου κάθε άτομο θα εκφράζεται ελεύθερα και θα μπορεί να υψώνει με υπερηφάνεια τη φωνή του.

“Το #ΕmbraceEquity δεν ήταν μια αφορμή για μία ακόμη καλλιτεχνική φωτογράφιση, αλλά κάτι πιο βαθύ και εσωτερικό: ένας συμβολισμός για το πώς η φροντίδα σε εμάς τα ίδια (δηλαδή από το embrace myself) μπορεί να περάσει σε μια συλλογική φροντίδα (δηλαδή στο embrace equity), πώς το προσωπικό είναι και πολιτικό και πώς για τη συν-ύπαρξη χρειάζεται να περάσουμε πρώτα από την αγκαλιά”, αποτυπώνει η Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Ανάπτυξης στο Genderhood.

Φωτογράφιση #EmbraceEquity

Λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Genderhood κάλεσε φίλες και φίλους να φωτογραφηθούν για την παγκόσμια καμπάνια #EmbraceEquity. Τα άτομα που ανταποκρίθηκαν ήταν απόλυτα ελεύθερα να ποζάρουν στο φακό και να ντυθούν όπως καλύτερα εκφράζονται. Η μόνη οδηγία που δόθηκε σύμφωνα με το μήνυμα της καμπάνιας, ήταν το κάθε άτομο να ποζάρει αγκαλιάζοντας τον εαυτό του.

“Ελπίζω να βοήθησα”, είπε η Φανή, μοντέλο στη φωτογράφιση. Και πράγματι βοήθησε, γιατί μέσα σε μέρες παράξενες όπως αυτές που ζούμε με το δυστύχημα των Τεμπών, η Φανή ήταν παρούσα για να διαδώσει το δικό της μήνυμα για διεκδίκηση στις ζωές όλων μας. Η συμμετοχή όλων ήταν σαν μια μεγάλη συναινετική αγκαλιά, θεματική με την οποία ο οργανισμός ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Ο χώρος της έδρας του οργανισμού μεταμορφώθηκε σε μία γιορτή ισότητας, γεμάτη μουσική, χρώματα, κλικ, όμορφες συζητήσεις, νέες γνωριμίες και πρόσωπα γεμάτα ελπίδα, φως και φαντασία. Αυτό το κλίμα ασφάλειας αποτύπωσε η Χριστίνα μετά το δικό της παιχνίδι με το φακό:

“Τελικά ήταν πιο εύκολο να ποζάρω στο φακό από όσο νόμιζα”.

“Όλες, όλοι και όλα μαζί”, είπε ο Ευθύμης με το που μπήκε στο χώρο της φωτογράφισης. Μαζί με το Νίκο ήταν οι δυο αρρενωπότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη φωτογράφιση. Τόσο για εκείνους όσο και για το Genderhood, ο φεμινισμός είναι διεκδίκηση όλων. Για το λόγο αυτό χρειάζονται οι αρρενωπότητες ως σύμμαχοι.

Let’s #EmbraceEquity together!

Φωτογράφιση: Γιώργος Βερναδάκης | Spirit Nagual Photography

Μοντέλα: Αναστασία, Δώρα, Έλενα, Ευθύμης, Νίκος, Φανή, Χριστίνα, Salomé

Φιλοξενία & υποστήριξη: Genderhood

Περισσότερα για την Παγκόσμια Καμπάνια 👉 https://www.internationalwomensday.com/Theme

Αναζήτησε τη δική μας καμπάνια ⇓

Facebook Instagram Website 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή