Ένα άτομο με πατερίτσες, ένα με πρόσθετο μέλος, ένα με οπτική αναπηρία και σκύλο οδηγό κι ένα σε αμαξίδιο με λάπτοπ στα πόδια του. Πάνω δεξιά το λογότυπο του Πανεπιστημίου.

Ο τρίτος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου, για την περίοδο 2022 -2023, συνεχίζεται με τη διάλεξη «Αναπηρία, στερεότυπα, προκαταλήψεις και αφηγηματικές ιστορίες», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

Η νοηματοδότηση της αναπηρίας έχει ως αφετηρία τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ανάπηρα άτομα ξεκινώντας από τον ορισμό που προσδίδουμε στον όρο «αναπηρία», αφού αυτός επηρεάζει τις προσδοκίες και τις στάσεις μας απέναντι στα ανάπηρα άτομα.

Ομιλήτρια: Ελένη Βαλιάκου, διδακτόρισσα Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συντονισμός: Δήμητρα – Μιμή Γκασούκα, κοινωνική λειτουργός, ανάπηρη, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου.

Θα υπάρξει παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν τη διάλεξη από τη σελίδα του Δήμου Χαλανδρίου στο FB, στο σύνδεσμο: https://fb.me/e/19eDVovxO

Εναλλακτικά μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω zoom στο σύνδεσμο us02web.zoom.us | Passcode: 553332

Η αφίσα της διάλεξης με σκίτσα ατόμων με αναπηρία. Ένα άτομο με πατερίτσες, ένα με πρόσθετο μέλος, ένα με οπτική αναπηρία και σκύλο οδηγό κι ένα σε αμαξίδιο με λάπτοπ στα πόδια του. Πάνω δεξιά το λογότυπο του Πανεπιστημίου και κάτω από την εικόνα πληροφορίες της διάλεξης.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή