γυναίκα που βρίσκεται σε τηλεφωνικό κέντρο

της Ρούλας Τσουλέα

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι κλήσεις για ψυχολογική υποστήριξη στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΕΑΝΑ, η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης δέχθηκε συνολικά 792 κλήσεις. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 71% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2018.

Η συντριπτική πλειονότητα των καλούντων (το 84%) ήταν γυναίκες. Το 41% των κλήσεων αφορούσαν αποκλειστικά θέματα ψυχικής υγείας. Το 15% σχετίζονταν με ζητήματα ιατρικής φροντίδας, όπως η πρόσβαση στη θεραπεία, η φαρμακευτική αγωγή κ.λπ. Επιπλέον, το 9% σχετίζονταν με εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ το 35% αφορούσαν τη λειτουργία της ΕΛΕΑΝΑ.

Η μέση διάρκεια των τηλεφωνημάτων ήταν 13 λεπτά.

Η τηλεφωνική γραμμή

Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210 8237302) απευθύνεται στους πάσχοντες από μυοσκελετικές παθήσεις και τους οικείους τους. Έχει πανελλαδική εμβέλεια και δέχεται καθημερινά αιτήματα (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 20.00). Τα αιτήματα απαντώνται αμέσως ή κατόπιν ραντεβού, από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους.

Η συνεχής αυξητική τάση της τηλεφωνικής γραμμής, επηρέασε θετικά και τις λοιπές δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Ψυχοκοινωνικό Πρόγραμμα Υποστήριξης της ΕΛΕΑΝΑ.

Οι ατομικές συνεδρίες, λ.χ., που πραγματοποιήθηκαν ήταν 198 (αυξημένες κατά 288% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2018). Τέλος, για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης 2019 όπου συνολικά οι ωφελούμενοι από τις δράσεις του Ψυχοκοινωνικού Τομέα ήταν 120 άτομα.

Πηγή: Iatropedia

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή