Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει ότι διαθέτει κατάλληλα εκτυπωτικά μηχανήματα και αντίστοιχη εμπειρία και ως εκ τούτου μπορεί να προμηθεύσει κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία με τιμοκαταλόγους στη γραφή Braille προκειμένου αυτοί να είναι προσβάσιμοι σε άτομα με οπτική αναπηρία. Ανεξάρτητα από την υποχρέωση που επιβάλλει ο νόμος και τα σχετικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δε διαθέτουν τιμοκαταλόγους στην προαναφερθείσα μορφή, πιστεύουμε ότι είναι θέμα ίσων δικαιωμάτων πρόσβασης σε αυτούς όλων των καταναλωτών με και χωρίς αναπηρία και θέμα πολιτισμού.

Ο φορέας μας μπορεί να σας προμηθεύσει ένα ή περισσότερα αντίτυπα του τιμοκαταλόγου της επιχείρησής σας σε γραφή Braille με καλαίσθητο εξώφυλλο και βιβλιοδετημένο με σπιράλ σε προσιτές τιμές. Προϋπόθεση είναι να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά σε μορφή doc (word) ή txt, και όχι σε μορφή PDF, προκειμένου να τον επεξεργαστούμε κατάλληλα ώστε να είναι δυνατή η εκτύπωσή του στο ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών Braille.

Παρέχονται οι παρακάτω επιλογές:

Κατάλογος στα Ελληνικά, Κατάλογος στα Αγγλικά, Κατάλογος στα Γαλλικά, Κατάλογος στα Γερμανικά, Κατάλογος στα Ιταλικά ή στα Ισπανικά, καθώς και Κατάλογος δίγλωσσος ή τρίγλωσσος στα Ελληνικά μαζί με οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες γλώσσες.

Γιατί το εστιατόριό σας θα πρέπει να προσφέρει μενού σε Μπράιγ (Braille):

• Εμπειρία πελατών. Οι τιμοκατάλογοι στη γραφή τυφλών κάνουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αισθανθούν άνετα και ευπρόσδεκτοι στο χώρο σας.

• Αποδοτικότητα. Όταν οι σερβιτόροι μπορούν να προσφέρουν ένα μενού, αντί να διαβάζουν ένα, εξοικονομούν χρόνο και μπορούν να επικεντρωθούν στην παροχή της εξαιρετικής υπηρεσίας στην οποία βασίζεται η επιχείρησή σας.

• Έσοδα. Τα μενού μπράιγ θα γεμίσουν περισσότερες θέσεις με ευχαριστημένους πελάτες. Ευτυχείς πελάτες = επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

• Συμμόρφωση με την Ελληνική νομοθεσία. Μειώστε τον κίνδυνο προστίμων που επιβάλλονται βάση του νόμου 4488/2017 (άρθρο 65, παρ. 3) & την Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 91354/2017, άρθρο 70 του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

• Τέλος, τα έσοδα από την εκτύπωση των καταλόγων για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία θα επιστρέψουν στο φορέα τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του και δε θα ενισχύσουν απλά έναν τυχαίο ιδιώτη.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα έντυπα της γραφής Μπράιγ (braille) περιέχουν μόνο καθαρό κείμενο, χωρίς φωτογραφίες και γραφικά, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον όγκο μετεγγραφής. Η αναλογία της γραφής Braille με την απλή γραφή στο θέμα χώρου είναι 1 σελίδα Α4 προς 4 σελίδες Μπράιγ (braille) περίπου.

Για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00- 13:00 στο 2105229968 και στο 2105245001 (εσωτ. 151 ή 125) με την κυρία Σ. Θεοδωρίδου ή να αποστείλετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά μαζί με το κείμενο και τον αριθμό των αντιτύπων που επιθυμείτε στο email: eoty@otenet.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικά η λίστα με τα πρώτα καταστήματα που έχουν κατάλογο Braille για τυφλούς!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή