• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση αστέγων για επανένταξη από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων
Το λογότυπο του homello: ένα σκίτσο που σχηματίζει ένα σπίτι και η λέξη "homellon"

HoMellon

Ένα βήμα πιο κοντά στο να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μία θέση στην αγορά εργασίας φέρνει τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων η συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl, για τη δια βίου μάθηση, με σκοπό να συμβάλλουν -από κοινού- στην καταπολέμηση της αστεγίας.

Σε εφαρμογή του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας MYTILINEOS σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, δέκα φιλοξενούμενοι στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων παρακολουθούν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, για να αναπτύξουν απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βρουν τη δύναμη και το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο, μεγάλο βήμα στη ζωή τους: Την αναζήτηση εργασίας και την οριστική έξοδο από την αστεγία.

Μπάνερ με ένα χαμογελαστό πρόσωπο του λογότυπο του "Homellon" και η φράση "Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται σπίτι και εργασία"

Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων και βάσει αυτών «χτίζουν» εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Λειτουργών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Οι ωφελούμενοι/ες εκπαιδεύονται επίσης σε μια νέα νοοτροπία (mindset), σε έναν πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης. «Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει το μισό δρόμο», είχε πει ο T. Roosevelt.

Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναπτύξουν νέα βιογραφικά σημειώματα και θα «εκπαιδευθούν» και στη διαδικασία της συνέντευξης, μέσα από σχετικές προσομοιώσεις.

«Απώτερος στόχος του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, που είναι η ‘επιστροφή’ των αστέγων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, έρχεται να ταυτιστεί με το όραμα της διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στηρίζουμε πολύπλευρα τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις δομές μας, ώστε να ισορροπήσουν σωματικά και ψυχικά, να μπορέσουν να βρουν εργασία και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όνειρο καθενός από εμάς στο Κ.Υ.Α.Δ.Α., είναι να βλέπουμε ανθρώπους που πέρασαν από τις Συμπληγάδες της ζωής να γίνονται ξανά δυνατοί και ανεξάρτητοι, και να μην μας έχουν πια καμία ανάγκη. Να κλείνουν μια για πάντα πίσω τους την οδυνηρή παρένθεση της αστεγίας», τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Άλλωστε, η εμπειρία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. όπως και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl δείχνουν πως αυτό δεν είναι ακατόρθωτο. Ανάμεσα στους εργαζόμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή βρέθηκαν άστεγοι, ωστόσο κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και ξαναβρούν τον βηματισμό τους στη ζωή.

Τηλεδιάσκεψη δύο γυναικών η μία βρίσκεται στο homellon

Διαβάστε Επίσης:

Mellonabilities: Επιταχυντής δεξιοτήτων για την ένταξη ανθρώπων με αναπηρία στην αγορά εργασίας

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή