πληκτρολόγιο που σχηματίζει τη λέξη vote
Πηγή Εικόνας: alfavita.gr

Ηλεκτρονικές Εκλογές Αιρετών Εκπροσώπων Εκπαιδευτικών

«Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις «ηλεκτρονικές» εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε την αποστομωτική μας απάντηση στις εκλογές παρωδία με τη συνολική ΑΠΟΧΗ που κυμαίνεται πάνω από 92% παρά την κινητοποίηση όλου του Διοικητικού μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ που με νομικίστικα τερτίπια και λαθροχειρίες ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες αποσυρμένα ψηφοδέλτια, του Κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, τα «Εντέλλεσθε» της Γενικής Γραμματέως, τον καιροσκοπισμό συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους συναδέλφους να τους ψηφίσουν, αλλά και τον φόβο και τον αυταρχισμό σε βάρος των εκπαιδευτικών! Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε “πανηγυρικά” το Υπουργείο: “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ηλεκτρονική διαδικασία εκλογών με 13.168 ψηφοφόρους” σε πάνω από 170.000 υπηρετούντες εκπαιδευτικούς! Θα συνιστούσαμε στην κ. Κεραμέως αντί να εκτίθεται προκαλώντας τη θυμηδία των δεκάδων χιλιάδων καθηγητών και δασκάλων, με τις δηλώσεις αυτές, να αντιληφθεί ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που επέλεξε και προσπάθησε να επιβάλει με το ζόρι, παρά τις αντιδράσεις σύσσωμου του κλάδου, δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα στην εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών. Εκτός και εάν η Υπουργός έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς ακόμη και με 5 ή 10 ψήφους από αυτούς τους «υποψηφίους» που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους!

Στο ΚΥΣΔΕ περίπου το 9% των εκπαιδευτικών προσήλθε στις «ηλεκτρονικές κάλπες», ψηφίζοντας με συντριπτικά ποσοστά (πάνω από 72%) την παράταξη της ΔΑΚΕ!

Εξυπακούεται ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο, γι’ αυτό η Υπουργός Παιδείας οφείλει να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και να παρατείνει τη θητεία των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, όπως άλλωστε της δίνει τη δυνατότητα η τροπολογία που η ίδια ζήτησε να ψηφιστεί από τη βουλή, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης, όπως ορίζει το ΠΔ 1/2003 όταν θα διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι. Να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη θέση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝ.Ε.Κ.) αλλά και της ΟΛΜΕ η οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πραγματοποίηση αρχαιρεσιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο κλάδος απονομιμοποίησε με την τεράστια αποχή το φιάσκο των εκλογών και δεν αναγνωρίζει τους όποιους «εκλεγμένους» από την εκλογική αυτή παρωδία! Ως εκ τούτου αναμένουμε τις παραιτήσεις των 2 «εκλεγμένων» της ΔΑΚΕ στο ΚΥΣΔΕ και όλων φυσικά των υποψηφίων της συγκεκριμένης παράταξης! Ήδη το ΔΣ της ΟΛΜΕ, έχει ζητήσει την παραίτηση όσων παρουσιάζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές– παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι που ενδεχομένως δεν θα το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Μόνο τον εαυτό τους θα εκπροσωπούν και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα». Ο κλάδος επιθυμεί εκπροσώπους που μέσα από δημοκρατικά κατοχυρωμένες και ζωντανές διαδικασίες με τη βούληση του θα έχει επιλέξει!

Είναι, τέλος, απολύτως σαφές πως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών-παρωδία που με αυταρχισμό επέβαλε αλλά και το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Οφείλει να παραιτηθεί αμέσως δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία που επιβάλλει η μεγάλη ήττα της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί. Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχει για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της υπουργού!

Το ηχηρό μήνυμα προάσπισης του θεσμού του αιρετού, των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του εστάλη με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο! Οι αγώνες είναι μπροστά μας. Με καθαρούς στόχους, ενότητα και αγωνιστικότητα θα τους πετύχουμε. Για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης για δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία»!

Σχετικά με τον συντάκτη

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή