• Αρχική
  • Απόψεις – Παρεμβάσεις
  • Έκφραση συμπαράστασης της Ε.Ο.Τ. και του Π.Σ.Τ. στις άδικες επιθέσεις που δέχεται ο τυφλός Ούτσε Οκόμπα από την Ελληνική Αστυνομία.
o Ούτσε Οκόμπα. Στιγμιότυπο από συνέντευξη του στο youtube.
Πηγή Εικόνας: Στιγμιότυπο από συνέντευξη του στο youtube στο κανάλι CopWatchGR

Έκφραση συμπαράστασης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στις άδικες επιθέσεις που δέχεται ο τυφλός Ούτσε Οκόμπα από την Ελληνική Αστυνομία.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και το σωματείο μέλος της Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.) δηλώνουν απερίφραστα ότι συμπαραστέκονται στον Ούτσε Οκόμπα που κατηγορείται για απείθεια από την Ελληνική Αστυνομία και δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 29/06/2023.

Ένας τυφλός, φιλήσυχος οικογενειάρχης, που ζει νόμιμα στην Ελλάδα, έστω κι αν έχει μαύρο δέρμα και προέρχεται από τη Νιγηρία, δεν έχει κανένα λόγο να αντιδικήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό όργανο. Δεν έχει διαπράξει ποτέ κανένα μικρό ή μεγάλο αδίκημα και το μόνο που επιζητεί είναι να τον βοηθήσουμε όλοι να ζήσει ειρηνικά στην Ελλάδα που υπεραγαπά, με το παιδί του, το οποίο έχει ελληνική υπηκοότητα, και να του χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πρόσωπό του δε διώκει έναν άνθρωπο μόνο για το διαφορετικό του χρώμα αλλά δυστυχώς και για την αναπηρία του κι αυτό κάνει τη δίωξη αυτή διπλά απεχθή.

Με εκτίμηση

Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Σηφάκης

Η Γενική Γραμματέας
Θεοδώρα Φαρδέλα

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο ρατσισμός αναλαμβάνει… ΔΡΑΣΗ

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή