Δύο λευκά ανθρωπάκια. Το ένα με μια ντουντούκα φωνάζει μέσα στο αυτί του άλλου.

Εκφοβισμός (σχολικός, αθλητικός, κοινωνικός) ανθρώπων

Η κατάπτωση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας μας , μέσω της «αλάνθαστης» πεπατημένης οδού του καπιταλιστικού τρόπου ζωής που ζούμε.

Ο εκφυλισμός του θεσμού της οικογένειας, ο αυτόματος πιλότος κακής διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας «λόγω έλλειψης χρόνου», το σαθρό σύστημα παιδείας, η ανεπάρκεια των εκπαιδευτικών, η ψυχολογία της αγέλης, η «ανάγκη» της επίδειξης «ανωτερότητας», ο αποκλεισμός του «υποδεέστερου», ο εξαναγκασμός των ανθρώπων που δέχονται εκφοβισμό να «πέσουν» στο σύγχρονο Καιάδα , να «εξαφανιστούν από προσώπου γης».

Τι φταίει ένα απ’ όλα ή όλα;

Η κοινωνία που προσπαθεί φασιστικά να συρρικνώσει το χώρο αυτών που δεν ανήκουν στη «νέα τέλεια φυλή». Που είναι «χοντροί», «μελαχρινοί», «βλάχοι», «κοντοί», «χαζοί», «κουτσοί», «στραβοί» και άλλα πολλά που έχουμε ακούσει.

Η αγέλη μεγάλου αριθμού «ατόμων» που κάθε φορά τα «βάζει» με ανθρώπους «υποδεέστερους», από μόνη της υποδηλώνει «αδυναμία» αντιμετώπισης τους με τη μόνη διαφορά που έχουμε από τα ζώα: Τη Λογική.

Ο απόλυτος στόχος των «εχόντων», χρησιμοποιώντας κάθε φορά άλλο όπλο εκφοβισμού (αρρώστιες, πολέμους) για τον περιορισμό των δημοκρατικών μας «θέλω». Να μας δημιουργήσουν τεχνητές ανάγκες με σκοπό μόνο το κέρδος.

Σημεία των καιρών; Όχι βέβαια!

Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται.

Αυτά που ζούμε τώρα λειτουργούν εδώ και χρόνια στις Η.Π.Α. και σε όλο τον «πολιτισμένο κόσμο». Ο φόβος είναι το πιο κερδοφόρο προϊόν. Γιατί έχει μέσα του το αναγκαστικό ακριβό πρέπει.

Ως την ώρα που θα νικήσουμε το φόβο. Ουτοπικό; Ίσως. Σταματάμε λοιπόν την προσπάθεια για καλύτερο κόσμο;

Όχι βέβαια!

Εις το επανιδείν

Σχετικά με τον συντάκτη

Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή