• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αναπηρία από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως
Ο Βαγγέλης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Ιερέα

Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου εξοικείωσης με την αναπηρία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, στις 2 Δεκέμβρη 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση, ενώ συγκίνησε με την πολύ ανθρώπινη, εναρκτήρια ομιλία του, τονίζοντας μεταξύ άλλων και την Αγάπη του Θεού προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από μια ιδιαιτερότητα ή δυσκολία, και τις οικογένειες αυτών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο νεαρός δικηγόρος, Τ. Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και ενεργός πολίτης με αναπηρία Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς απάντησε χωρίς δισταγμό σε όλες, ακόμη και στις πιο προσωπικές, τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, θέλοντας αφ’ ενός να καταδείξει ότι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης παλεύουν τις αντιξοότητες και επιδιώκουν να ζουν ενταγμένοι σε κάθε πτυχή της συλλογικής ζωής του τόπου, αφετέρου ότι μπροστά σε κάθε δυσκολία που τις πρώτες στιγμές φαντάζει ανυπέρβλητη, η Θέληση και η δίψα για ζωή μπορούν να καταστήσουν ομαλότερο τον Γολγοθά.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν τις σωστές τεχνικές συνοδείας ενός ανθρώπου με πρόβλημα όρασης από βλέποντα οδηγό, τις οποίες και εφάρμοσαν σε βιωματική άσκηση.

Πρώτος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, έβαλε μάσκα προτρέποντας τους πιστούς να κλείσουν τα μάτια σε κάθε τι το επιφανειακό και να ανοίξουν την καρδιά, την αγκαλιά και την ψυχή τους, στη Μοναδικότητα της Διαφορετικότητας!

Πολύτιμοι αρωγοί της διοργάνωσης ήταν οι ιερείς Π. Γεώργιος Βασιλείου, Π. Νικόλαος Κουτούζος και Π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος.

Της εκδήλωσης είχε προηγηθεί αρτοκλασία υπέρ των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί κληρικοί και από άλλες ενορίες της Μητροπόλεως.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή