μαθητές μπροστά σε λάπτοπο

• Τι είναι τα θερινά μαθήματα;
• Γιατί είναι απαραίτητα;
• Πότε ξεκινάνε και πόσο διαρκούν;

Τα θερινά μαθήματα είναι η έγκαιρη και στοχευμένη καλοκαιρινή προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Είναι κοινό μυστικό πως η επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έρχεται με σωστή προετοιμασία. Τα εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα προσφέρουν στους μαθητές εφόδια, με στόχο:

• Να καλύψουν οι μαθητές κενά από προηγούμενες σχολικές χρονιές.
• Να θέσουν τις απαιτούμενες βάσεις, ώστε να ολοκληρώσουν σωστά και νωρίς την ύλη της Γ’ Λυκείου.
• Να έχουν χρόνο για επαναλήψεις και να φτάσουν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις εξετάσεις.

Είναι απαραίτητη η θερινή προετοιμασία, η οποία έχει τρεις επιδιώξεις:

1. Την αξιοποίηση του χρόνου. Ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας στην μαθησιακή διαδικασία. Και είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να υπάρξει ουσιαστική μάθηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

2. Την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερης ύλης, ώστε κατά τη χειμερινή περίοδο ο μαθητής να προηγείται της ύλης που διδάσκεται στο σχολείο του και να είναι ικανός να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία, τόσο στο πλαίσιο του Σχολείου του, όσο και στις Γραπτές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

3. Τη βαθύτερη προσέγγιση και μελέτη βασικών γνώσεων από την ύλη της προηγούμενης τάξης, που είναι απαραίτητες για τη διδασκαλία της ύλης της επόμενης τάξης του Λυκείου.
Η διάρκεια των μαθημάτων είναι συνήθως 6 εβδομάδες και γίνονται σε ώρες και μέρες που συναποφασίζουν οι καθηγητές με τους μαθητές.

Λίνα Μητροπούλου, Φιλόλογος

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΙΩΝΥΜΟ

http://www.trionimo.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Είναι φιλόλογος, απόφοιτη του προγράμματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή