λογότυπο ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών

Μαθητές του Ενιαιού Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάτρας, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Μαθητεία, καθώς το υπουργείο δεν έχει στείλει αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής ή αναπληρωτές καθηγητές.

Στο πρόγραμμα της Μαθητείας συμμετείχαν απόφοιτοι και εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Πατρών, την ώρα που στην Αχαΐα η αύξηση των Τμημάτων Μαθητείας, από την πιλοτική φάση μέχρι και την τρέχουσα, ήταν εκθετική, ενώ το ποσοστό επιτυχίας των μαθητευόμενων στις εξετάσεις πιστοποίησης της πρώτης περιόδου του 2021 ξεπέρασε το 95%.

Παρόλα τα εύσημα, η έκτη φάση της Μαθητείας κινδύνεψε να ναυαγήσει, όμως σώθηκε στο παρά ένα, με ανορθόδοξο τρόπο αφού κλήθηκαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να παραλάβουν τη σκυτάλη του προγράμματος, αντί των οργανικά μονίμων στα ΕΠΑΛ, εμψυχωτές, διευκολυντές, διαμεσολαβητές, άρτια καταρτισμένοι και έμπειροι σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

Το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Πατρών για το τρέχον σχολικό έτος έχει τους παρακάτω απόφοιτους, οι οποίοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους και εντάχθηκαν στα τμήματα:

3 Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού,

2 Τεχνικός Τροφίμων – Ποτών,

1 Υπάλληλος Διοίκησης – Οικονομικών.

Οι μαθητές αυτοί, όμως, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Μαθητεία επειδή το υπουργείο δεν έχει στείλει αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής ή αναπληρωτές καθηγητές.

Ο διευθυντής Θεόδωρος Λυρής και ο Σύλλογος Διδασκόντων κάνουν έκκληση να υπάρξει πολιτική βούληση και άμεση κινητοποίηση, επικαλούμενοι την ανάγκη των μαθητών για ένα ανοικτό παράθυρο στην πολύ δύσκολη επαγγελματικά και όχι μόνο ζωή τους, δηλώνοντας ότι «και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν αναφαίρετα δικαιώματα συμμετοχής στα προγράμματα Μαθητείας και στην εξειδίκευση».

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή