• Αρχική
  • Επιστημονικά
  • Έγκριση νέας θεραπείας στην Ευρώπη για την νεοαγγειακή ή υγρού τύπου ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος και του διαβητικού οιδήματος
Λογότυπο του σκευάσματος Vabysmo
Πηγή εικόνας: www.vabysmo.com

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ (Π.Ε.Α.)

HELLENIC RETINA SOCIETY (H.R.S.)

(εκφυλιστικών κληρονομικών παθήσεων του αμφιβληστροειδή χιτώνα της ωχράς κηλίδος και του οπτικού νεύρου)

Α.Φ.Μ. 099076529-ΔΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Υπ’ αριθμ. 7/2016 διαταγή του Ειρηνοδικείου Καλλιθέας, περί τροποποίησης της αριθμ. 915/1989 απόφαση αναγνώρισης του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία καταχωρήθηκε με αυξ. αριθ. 17295 στις 26/7/2016 στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, εγκρίθηκε το νέο Καταστατικό της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών. Ειδική πιστοποίηση της Π.Ε.Α. (ΝΠΙΔ-ΜΚΧ), ως φορέα παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας σύμφωνα με την αρ. Δ23/6755/312 Υ.Α. (ΦΕΚ 870 τ Β’/16-3-2017) με ισχύ για 4 έτη.

Αγώνας για την Πρόληψη της Τυφλότητας

Ατενίζοντας το Μέλλον με Αισιοδοξία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έγκριση νέας θεραπείας στην Ευρώπη για την νεοαγγειακή ή υγρού τύπου ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος (nAMD) και του διαβητικού οιδήματος (DME)

21 Σεπτεμβρίου 2022

Η Διεθνής Κοινότητα των Συλλόγων που εκπροσωπούν τους ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς, της Ωχράς Κηλίδας και του Οπτικού Νεύρου που επιφέρουν σοβαρή απώλεια της όρασης έως και τυφλότητα, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών ( Π.Ε.Α. ) που εκπροσωπεί τους ασθενείς αυτούς στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τα ευχάριστα νέα για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας νέας θεραπείας με τη χρήση του σκευάσματος Vabysmo ® ( faricimab ) της φαρμακευτικής εταιρίας Roche για την θεραπευτική αντιμετώπιση της νεοαγγειακής ή υγρού τύπου Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδος και του Διαβητικού Οιδήματος.

Η έγκριση αυτή επήλθε ώς αποτέλεσμα τεσσάρων κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 3.000 ασθενείς.

Η Retina International (R.I.) και η Π.Ε.Α. χαιρετίζουν τη πρόσφατη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σκευάσματος Vabysmo ® ( faricimab ) για τη θεραπεία των προαναφερόμενων παθήσεων, διευρύνοντας έτσι τις θεραπευτικές δυνατότητες για την πρόληψη της τυφλότητας στους ασθενείς με μειωμένη όραση που διαβιούν με τις εν λόγω νόσους.

«Αυτές οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή διαταραχή της όρασης και απαιτούν έγκαιρη παρέμβαση. Το nAMD και το DME αντιπροσωπεύουν επίσης σημαντική επιβάρυνση για τους ασθενείς, τους φροντιστές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Η R.I. ως οργανισμός υπό την ηγεσία ασθενών που ενδιαφέρεται για την ευημερία όλων όσων επηρεάζονται από κληρονομικά εκφυλιστικά νοσήματα του αμφιβληστροειδούς που σχετίζονται με την ηλικία, καλεί τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να διασφαλίσουν την πρόσβαση των ασθενών σε αυτές τις θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή τους και ότι μπορούν να φτάσουν σε αυτούς χωρίς καθυστέρηση, προς όφελος της όρασης τους και μείωσης του ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού κόστους που επιβαρύνει τα Συστήματα Υγείας και την Πολιτεία», αναφέρει η Διευθύνων Σύμβουλος της Retina International, Avril Daly.

Οι παθήσεις DME και το nAMD είναι δύο από τις κύριες αιτίες απώλειας όρασης παγκοσμίως και επηρεάζουν περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η έγκριση του σκευάσματος Vabysmo , που είναι το πρώτο δι – ειδικό αντίσωμα που εγκρίθηκε για χρήση στον οφθαλμό, προσφέρει ελπίδα για βελτίωση και προστασία της όρασης με λιγότερες ενέσεις.

Ειδικότερα αναφέρονται:

◊ Τα ερευνητικά δεδομένα μελετών Φάσης ΙΙΙ έδειξαν ότι άτομα με παθήσεις nAMD και DME που έλαβαν θεραπεία με Vabysmo έως και κάθε τέσσερις μήνες πέτυχαν παρόμοια αποτελέσματα σε σύγκριση με τη λήψη θεραπείας κάθε δύο μήνες με το σκεύασμα aflibercept.

◊ Επιπλέον, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Vabysmo δέχτηκαν έως και 33% μικρότερο μέσο αριθμό ενέσεων σε σύγκριση με τη χρήσης του σκευάσματος aflibercept

◊ Η μείωση του αριθμού των οφθαλμικών ενέσεων με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να προσφέρει ένα λιγότερο δύσκολο και επώδυνο πρόγραμμα θεραπείας για τα άτομα, τους φροντιστές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης

◊ Το σκεύασμα Vabysmo στοχεύει και αναστέλλει ταυτόχρονα δύο μονοπάτια της νόσου που περιλαμβάνουν το Ang-2 και το VEGF-A που συνδέονται με έναν αριθμό απειλητικών για την όραση καταστάσεων του αμφιβληστροειδούς

Περισσότερες πληροφορίες για την έγκριση του νέου σκευάσματος Vabysmo της εταιρίας Roche, μπορείτε να αναζητήσετε:www.roche.com

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών ( Π.Ε.Α.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή