Η Αγλαϊα Κατσίγιαννη στην κορυφή του Κισσάβου χτυπάει την καμπάνα έχοντας δέσει ένα μακρύ λουρί από το καμπαναριό στο χέρι της
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Η Αγλαϊα Κατσίγιαννη με την υποστήριξη της Νατάσας Πατράκη και μιας ομάδας ανθρώπων έφτασε στην κορυφή του Κισσάβου με αμαξίδιο

Ένα σπουδαίο επίτευγμα σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας Αγλαΐα Κατσιγιάννη, η οποία, έχοντας την υποστήριξη της ορειβάτισσας Νατάσας Πατιράκη και μιας ομάδας ανθρώπων, ανέβηκε στην κορυφή του Κισσάβου με ειδικό αμαξίδιο.

Η Αγλαϊα Κατσίγιαννη στην κορυφή του Κισσάβου πίσω της η οδηγός της Νατάσα Πατράκη

Όταν, μάλιστα, το πέτυχε, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση χτύπησε πολλές φορές την καμπάνα της κορυφής, μια κίνηση που κάνουν όλοι οι ορειβάτες όταν φτάνουν εκεί.

Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με το ειδικό αμαξίδιο που παραχώρησε η ομάδα «Τρέξε μαζί μου», που τους στάθηκε μεγάλος αρωγός και στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος. Μαζί με τις δύο γυναίκες στην προσπάθεια βρέθηκαν φίλοι ορειβάτες της συνοδού της Αγλαΐας, της Νατάσας Πατιράκη, από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, δύο μηχανές endure που βοηθούσαν στην καθοδήγηση και προστασία της ομάδας και 8 μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας. Η δράση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια όλων, που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια και η ομάδα λειτούργησε πραγματικά σαν καλορυθμισμένο ελβετικό ρολόι.

Η ομάδα ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν έφτασε στην κορυφή, αλλά και σε κλάματα χαράς και συγκίνησης και αγκαλιές. Η Αγλαΐα ήδη προγραμματίζει με τη φίλη της τον επόμενο στόχο, με τη Νατάσα να σημειώνει πως «η ανάβαση, η κορυφή, η διαδρομή, η συν(γ)κίνηση, η ενσυναίσθηση, η ιδέα, η προσπάθεια, η πίστη, η θέληση, η υπομονή, η επιμονή, η δύναμη… είναι γένους θηλυκού».

Τη δράση στήριξε η BRAINFIT Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία της Λάρισας”

Κοινοποίηση σε:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

Επιστροφή στην κορυφή