ηλικιωμένη γυναίκα που έχει τα χέρια της στο πρόσωπο της

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ καταγγέλλει το αιφνίδιο κλείσιμο του ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη», το οποίο για πάνω από 10 χρόνια φιλοξενούσε άπορες γυναίκες με προβλήματα όρασης.

«Η διοίκηση του ιδρύματος έδιωξε τους φιλοξενούμενους με δόλο», μας λέει η Κωστούλα Μπαλάσκα, της οποίας η αδελφή φιλοξενούνταν στη Στέγη. Η διοίκηση έκλεισε το ίδρυμα στις 30 Ιουλίου με την «υπόσχεση» ότι θα άνοιγε εκ νέου τον Σεπτέμβριο. «Είχαν να πληρώσουν τους εργαζόμενους για 15 μέρες και μετά ζήτησαν από τους φιλοξενούμενους να δώσουν χρήματα» λέει η κυρία Μπαλάσκα στην «Εφ.Συν.». «Τώρα που έκλεισαν τη Στέγη, θα
πρέπει να φροντίσω εγώ την αδελφή μου, μια τυφλή γυναίκα, θα πρέπει να φροντίζω πλέον και τις δυο μας. Άσε που στο οικοτροφείο είχε και παρέα. Τώρα στο σπίτι τι θα κάνει; Θα μαραζώσει…».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, διά στόματος του προέδρου Ηλία Μαργιόλα, προτείνει η Στέγη να περιέλθει στο
Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα στο ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). «Σήμερα, με δεδομένη την οικονομική κρίση, είναι απαραίτητο να επαναλειτουργήσει η Λασκαρίδειος Στέγη. Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να κοιτάξει τις ανάγκες των άλλων, ιδιαίτερα των ατόμων τρίτης ηλικίας με προβλήματα όρασης» μας είπε ο διοικητής του ΚΕΑΤ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης με τη διοίκηση του ιδρύματος από πλευράς
Ομοσπονδίας έπεσε στο κενό, καθώς δεν απαντήθηκε κανένα αίτημα, ενώ στη χθεσινή συγκέντρωση δεν παρευρέθη κανένας εκπρόσωπος του ιδρύματος ούτε καν για να επιτραπεί η είσοδος στους συγκεντρωμένους.

Δ.Α

Πηγή: «Η εφημερίδα των συντακτών»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή