Ένα άτομο σε αμαξίδιο κι ένα δίπλα χωρίς αναπηρία. Λογότυπα της ΑΜΚΕ Prova.to και της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, θέλοντας να αναδείξει την έλλειψη ανάπηρων συντελεστών και προσβασιμότητας στους πολιτιστικούς χώρους και στο πολιτιστικό περιεχόμενο αλλά ταυτόχρονα να προβάλει λύσεις και καλές πρακτικές συμπερίληψης, υλοποιεί τη δράση “Έχω θέση” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ProvaT.O.* θα δημιουργήσει έξι πλήρως προσβάσιμα, ολιγόλεπτα βίντεο υπό μορφή ντοκιμαντέρ, μέχρι το τέλος του 2021. Τα βίντεο αυτά ακολουθούν ανάπηρα άτομα που παράγουν πολιτιστικό περιεχόμενο και τα οποία αναδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα. Παράλληλα, υποδεικνύουν τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει ενώ παρουσιάζουν καλές πρακτικές συμπερίληψης σε πολλούς τομείς του Πολιτισμού. Αναδεικνύονται, επίσης, προβλήματα και προτάσεις για την απρόσκοπτη απόλαυση καλλιτεχνικών δρώμενων.

Συντελεστές της ΑΜΚΕ prova.to Βαγγέλης Λάσκαρης, Πάνος Παράσχου, Αγγελική Γρηγοροπούλου με τον Βαγγέλη Αυγουλά από την ΑΜΚΕ ¨Με Άλλα Μάτια"

Στα βίντεο που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα  —και που στιγμές από τα εν λόγω γυρίσματα αποτυπώνονται στις συνοδευτικές φωτογραφίες—  ένας κωφός χορευτής, ένας τυφλός επισκέπτης σε φωτογραφική έκθεση και ένας ανάπηρος σκηνοθέτης μίας συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας μας ξεναγούν στην προσβάσιμη πλευρά του Πολιτισμού, όπου η συμπερίληψη και η αίσθηση του “ανήκειν” βιώνεται απρόσκοπτα από όλα τα συμμετέχοντα άτομα.

Με το πέρας της δράσης, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΥΠΠΟΑ, θα παρουσιαστούν δημόσια τα βίντεο από το meallamatia.gr, το πλήρως προσβάσιμο κοινωνικοπολιτικό portal το οποίο ξεκίνησε από αυτοοργανωμένη ομάδα αναπήρων. Τα βίντεο θα συνοδεύονται από υπότιτλους και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

*Η ProvaT.O. (Prova Theatre Organization) είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και από το 2019 λειτουργεί σαν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την ΡrovaT.O. είναι ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λάσκαρης και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαγκλάρας. “Στην ProvaT.O. φτιάχνουμε και λέμε ιστορίες για το πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Πιστεύουμε πως η δουλειά μας είναι πράξη πολιτική και φυσικά πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινό αλλά κυρίως απέναντι στους εαυτούς μας.”, δηλώνει ο σκηνοθέτης του project “Έχω θέση” Βαγγέλης Λάσκαρης.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for ““Έχω θέση”: Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο νέο μας project

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή