Ο Αχιλλέας Μπέος

«Για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Βόλου για τα άτομα με αναπηρία», όπως αναφέρει «Να πάρει άμεσα θέση η ΚΕΔΕ και προσωπικά ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με τα αδιανόητα που ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου ΚΕΔΕ, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου», καλεί με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας κοινοποίησε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι «με το παρόν μήνυμα θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για τη αδιανόητη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Δήμαρχος της πόλης του Βόλου. Δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές πρακτικές αποκλεισμού ατόμων με αναπηρίες, όπως επίσης τέτοιου είδους απόψεις. Το λιγότερο που περιμένουμε είναι «συγνώμη», όπως, επίσης την αντίδραση της ΚΕΔΕ». Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΕΣΑμεΑ αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να εξοστρακιστούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από θέσεις εργασίας στους δήμους της χώρας:

«Δεν μπορούν να προσλαμβάνονται άτομα με αναπηρία 70% και άνω, εκτός αν προορίζονται για γραφεία. Ναι, είναι συνάνθρωποί μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα, όμως η κοινωνική μέριμνα είναι ευθύνη της Πολιτείας. Οι Δήμοι χρειαζόμαστε χέρια».

Στο ακροατήριο ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, υπουργοί και δήμαρχοι από όλη τη χώρα και κανείς απάντησε σε αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις. Εξαίρεση ο ευρωβουλευτής Στ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος όμως έδωσε μία πολύ γενική και αόριστη απάντηση».

Πηγή: Εφημερίδα  “Ταχυδρόμος Μαγνησίας”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή