Η lexie μπροστά από τον υπολογιστή

H πρώτη φορά που ένας γονιός ακούει το παιδί του να του λέει «σ’ αγαπώ» είναι μια στιγμή που μένει για πάντα χαραγμένη μέσα στο μυαλό του.

Για τους γονείς της 5χρονης Lexie Cooper-Barnes είναι κάτι παραπάνω από μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή!

Η Lexie υποφέρει από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και επικοινωνεί με πολύ μεγάλη δυσκολία με τους γονείς και τους φίλους της.

Χάρη σε έναν ειδικό υπολογιστή όμως, σαν και αυτόν που χρησιμοποιεί ο διάσημος καθηγητής Stephen Hawking, η Lexie κατάφερε για πρώτη φορά να κάνει τη φωνή της να ακουστεί… δυνατά!

«Περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτή τη στιγμή, να ακούσω να μου λέει «σ’ αγαπώ μαμά». Θέλαμε πολύ να αποκτήσει φωνή η Lexie» είπε η μητέρα της Charlene

Cooper από το Eastleigh του Hampshire.

«Θέλαμε να μπορεί να μιλά και να νιώθει ανεξάρτητη και ελεύθερη. Ως γονείς της ξέραμε τι σήμαιναν οι κινήσεις και οι κραυγές της, αλλά όχι και όλοι οι υπόλοιποι. Θέλαμε να μπορεί να επικοινωνεί αυτό που ήθελε να πει»
πρόσθεσε.

Η Lexie χρησιμοποιεί τα μάτια της για να επιλέγει φράσεις από ένα ειδικό laptop αξίας 25.000 ευρώ, που η οικογένειά της κατάφερε να αγοράσει χάρη σε δωρεές και εράνους που πραγματοποίησε.

Κάθε χρόνο 2.000 μωρά διαγιγνώσκονται με εγκεφαλική παράλυση στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σπάνια τα περιστατικά αυτά είναι τόσο σοβαρά όσο της Lexie, αναφέρει το dete.gr. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα παιδί να έχει τόσο σοβαρή σωματική αναπηρία, αλλά να είναι τόσο ικανό πνευματικά» είπε ο γιατρός της.

Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Μίλησε για πρώτη φορά χάρη σε ένα λάπτοπ

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή